Landssviker! Konvertitt! Menneskesmugler! Muslimhore! Håper du blir gjengvoldtatt! Du er naiv! Les sakte, så kanskje du forstår! Hvorfor hjelper du ikke dine egne?

  • Landssviker!
  • Konvertitt!
  • Menneskesmugler!
  • Muslimhore!
  • Håper du blir gjengvoldtatt!
  • Du er naiv
  • Les sakte, så kanskje du forstår
  • Hvorfor hjelper du ikke dine egne?

Når man stikker hodet frem så må man vente reaksjoner og det er greit, man må tåle det er beskjeden man får om igjen og om igjen. Jeg har tålt mye og jeg jeg stikker stadig hodet frem og deler hva jeg mener er galt og et håp om å kunne hjelpe og bidra for en bedre hverdag for noen. Akkurat nå er jeg lite nede for telling og tror jo at jeg er like tøff uansett , men jeg er visst ikke det. Jeg er blitt kalt menneskesmugler, landssviker, og fått beskjed om at jeg bryr meg vel ikke om kriminelle handlinger hvis det er utlendinger som gjør det ,som jeg elsker de så høyt at jeg ant har konvertert, hvordan stiller jeg meg til den handlingen når det viser seg at det var en fra midt-østen som utførte den. Jeg kommer aldri til å unnskylde kriminalitet uansett nasjonalitet. Der hvor andre seg forskjeller, ser jeg jeg mennesker. Om man er sånn eller slik, vi er alle fra samme planet og har like mye verdi.. Men de som ikke liker det jeg driver med vil alltid sette kriser opp mot hverandre og spørre hvorfor jeg ikke deler like mye der fra som jeg gjør derfra..

Jeg er en person og jeg gjør det lille jeg kan og jeg prøver og da rekker jeg ikke å kunne sette meg inn i alt som skjer, døgnet har ikke nok timer og merkelig nok så får jeg uendelig dårlig samvittighet når jeg ikke har fått med meg hva som f.eks skjer i Rwanda akkurat nå.. Jeg prøver! Og jeg blir lei meg når jeg ikke klarer å henge med på alt og jeg blir så utrolig lei meg når folk tror at jeg er en landssviker, at jeg støtter menneskesmuglere. Jeg prøver å ta i mot de som kommer og gjøre en liten forskjell for noen og vise at vi er mange som bryr oss, vi ser dere og vi vil gjerne høre deres historie, deres opplevelser. De jeg har jobbet med i Hellas tar aldri noen i bilen hvis ikke de har et “blue print” som beviser at de har lovlig opphold i Hellas, da kan de bli arrestert for menneskesmugling selv om man bare skulle kjøre de til sykehus..

Jeg vil gjerne gjøre så uendelig mye mer, jeg har satt i gang noen planer for høsten og jeg må skryte av alle som jeg har spurt om litt hjelp og alle er 100% vært positive og sagt klart i fra at de stiller opp og jeg gleder meg til å dele prosjektet med alle. De fleste mennesker er godheten selv, tror jeg. Det er de som er så mistenksomme og slenger rundt seg med hat som tar energien fra meg totalt, for jeg skjønner de ikke. Hvorfor er vi så mye mer verdt for vi var heldig å bli født her? Hva er det som gjør at viljen til å hjelpe forsvinner jo rikere vi blir i dette landet?

Vi har dessverre pakket ned vårt lille “Refugees Welcome Drøbak” lager, men vi gjør det vi kan for det og Kristina og jeg ble egentlig fra dag en: “Refugees Welcome all over” som hun sa og det er dekkende for hva vi har gjort og har planer om å gjøre. Vi jobber på tvers av hverandre, men har en base i hverandre hvor vi kan hente ut styrke og støtte. Hun skrev et åpent brev til vår justisminister i går og det er delt tusenvis  av ganger og nå også delt i Dagbladet og etterhvert flere aviser og jeg håper han leser det. Jeg la det ut på Twitter og fikk mange mot meg umiddelbart og ble satt i bås. Jeg er ingen politiker, men kan takke Listhaug for kallenavnet “Godhetstyrann, “hylekorist” det passer fint, jeg kan godt være det. Jeg kan ikke nok om politikk, jeg har ikke løsningen, jeg er et medmenneske som håper at det nytter at jeg er det. for vi kan ikke gi opp, sånn som verden er nå så må vi trå til å hjelpe der vi kan! Hjelpe de vi kan, for hjelper vi noen, så hjelper de andre og der har vi løsningen.

Kristina sitt brev til Jøran Kallmyrhttps://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=366754880539590&id=181486232399790&comment_id=366782043870207&notif_id=1563023266513520&notif_t=feedback_reaction_generic 

Det koker rundt Kristina nå etter innlegget og det er så bra, kanskje flere våkner og ser hva som er galt og kanskje flere vil kreve trygge at vi finner gode løsninger for å hjelpe. Sånn som det er nå, så er det langt fra bra nok!

I mye av kritikken er det de verste som skal belære oss om hvordan virkeligheten er og det er gjerne også de som leser udokumentert media og ingen formening om hvordan det er stå midt oppi i en krise å prøve å hjelpe. Det er akkurat som de nekter å ta innover seg at det er mennesker det er snakk om som flykter fra det vi selv er redd for. Bildet av Alan Kurdi sommeren 2015 ble bildet for flyktningkrisen og mange ville hjelpe, men faktisk så er det en del som tror at den er over for media skriver ikke om dette lenger. Den er langt fra over og det kommer båter hver dag. Bilde av far og datter som druknet på vei til det der trodde var et bedre liv i USA har også vekket folk litt, men de bildene blir fort glemt. Men bak disse bildene av det grusomme er det tusenvis flere som har mistet livet mens det har flyktet. Vi ofrer ikke ikke flyktningene fra Myanmar så mye energi lenger, det ble fort en glemt krise, men Rohingyaer lever enda under uverdige forhold..

 

 

Kristina spør: hvor langt unna må et barn være før vi slutter å bry oss om det drukner.. Hadde det vært på stranden sammen med oss, så hadde vi gjort alt vi kunne for å redde de som holdt på å drukne. Men så lenge de befinner seg i Middelhavet så trenger vi visst ikke å hjelpe de, da er vi smuglere og opprettholder optimismen til flyktninger og migranter om at det bare er å sette seg i en båt så blir de reddet. De 80 menneskene som druknet for to uker siden ble ikke reddet av noen og de begynner å flyte i land nå.. Familien på vei til Lesvos i mars som mistet barnet sitt på turen tenkte nok ikke: “at pytt sann, vi blir nok plukket opp.”. En stund senere fløt datteren deres på ni år i land på Lesvos uten hode. Jeg har skrevet om dette før og jeg kommer til å skrive om det igjen, for vi kan ikke gi oss å hjelpe, vi må fortsette å bidra der vi kan! Det er tøft å dra ned å være i feks Camp Moria og se hvordan folk må overleve i en overfylt leir hvor vannstasjonene står like ved toalettene og flesteparten opplever sykdom og skabb, underernæring og de må stå i kø for alt. Det er jævlig å hjelpe hjemløse flyktninger nord i Hellas hvor de sover på pappesker med sine små små barn og alt jeg kan gjøre er å tilby de varm te og et måltid to ganger om dagen, det er enkelte mennesker man aldri glemmer. Jeg glemmer ikke den pakistanske gutten som ville dele sine siste peanøtter med meg mens vi snakket sammen, det var alt han hadde. Blikket til ni-åringen i Camp Moria som jeg aldri fant ut om hadde foreldre, det lille barnet på under to år som strevde kl 21.30 på kvelden å klare å holde en kopp varm te. Tvillingene jeg passet i fem timer som var dødssyke, jeg passet de mens foreldrene hentet medisiner, mannen fra Kurdistan som var hysterisk redd for IS enda han hadde kommet til Hellas, jeg brukte lang tid på å roe han ned, mammaen som ble tvunget til å selge et barna for at noen ville misbruke det på grensen til Kavala.. Alt dette er så innihelvete jævlig, men det som er mest jævlig er de som har null forståelse om hva disse menneskene opplever, som påstår at de kommer hit for å snylte på oss og utnytte oss naive nordmenn, som svikter landet sitt ved å redde familien sin. Det er skrekkelig! For de menneskene er det feil at vi lar de komme hit, det er feil å “hjelpe de der de er” og egentlig er det best om de bare drukner.. Vi trenger ikke å redde de..

 

Vår venn Salam Aldeen reddet folk fra å drukne, han ble arrestert og risikerte livstid i fengsel. Det er kommet en film om det “Humanity on trial” Han ble frikjent og fortsatte å redde mennesker og han er på Lesvos på fjerde året. Kapteinen Carola Rackete som trosset og la til kai i Lampedusa ble arrestert, hun reddet 40 mennesker, de slapp henne løs også. Det skulle bare mangle. Hvis du kjører forbi et ulykkessted i Norge uten å stoppe så er det straffbart. Reddet du folk fra å drukne i Middelhavet, så er du menneskesmugler.. De menneskesmuglerens som selger turer i de livsfarlige båtene i dyre dommer og setter folk ut på havet i helvetesvester (flytevester fylt med avispapir eit annet drit) de kan godt sperres inne, de er noen samvittighetsløse mennesker. Men de som flykter, de føler de ikke har noe valg og tar sjansen. De fleste jeg har snakket med har en nær døden opplevelse fra båtturen over fra Tyrkia til Hellas.. Jeg har ikke vært i Italia eller på Malta, men det er skrekkhistorier i alle leire.

Det som er så ille er at enkelte utnytter mennesker i sårbare situasjoner og ingenting gjør meg mer forbanna! Vi kan hjelpe og vil du ikke eller kan ikke, så la vær. Ikke tjen penger eller utsett sårbare mennesker for nye overgrep og traumer!

Link til Humanity on trial: https://www.youtube.com/watch?v=nU7FciL1UWI

Et innblikk fra flyktningkrisen 2015: https://www.youtube.com/watch?v=a9nFRnqNkRQ&fbclid=IwAR0k-LMtb4DO3HW-XI93oYpRX7PRSPs-2oW4hmv6u4Lv3XY1i_2F8DcjUIs

#Comingashore #Humanityontrial #Budbringerenfrahelvete #flyktningkrisen #Lesvos #frivillighet #payitforward #Hellas #Teamhumanity #Thehopeproject