29 April 2012


Litt grotesk bilde på i går hvor vi var i et FANTASTISK bryllup med to skjønne venner, det var mye tårer og latter, skuespill, tøff bryllupsvals eller det var en dans med tøff koriografi!! flinke folk:) Det var Vakkert og alle de flotte talene, derfor dette øye-de fleste gråt seg gjennom talene, ihvertfall jeg da;)

Uansett, det øye er mer et bilde på hvordan en fest som varer lenger enn til klokka 21.30 blir for meg…;) jeg dro hjem før den lekre kaken kom frem, jeg var hjemme til 23.30;) festløven sin det…Rakk å ta medisner mellom 2 anfall og dagen i dag er en sånn dag hvor man bare gleder seg til kvelden…;) synd men sant! Men av og til er det verdt det og i går var en kveld jeg ikke ville vært foruten ,omså jeg fikk  100 anfall! I kirken sang Siw Klynderud så veldig vakket og skryt skryt, albumet hennes har akkurat kommet ut og heldige oss, som fikk høre henne synge i kirken, en ekstra spiss på det ellers perfekte brylllup <3, søk Siw opp og hør den vakre stemmen hennes:)

I dag har det vært en grusom dag med en hel haug av hodepine,den sitter godt enda- igjen den øks følelsen, (som en øks som sitter midt i hodet…;) godt den ikke sitter der, det hadde ikke tatt seg pent ut til kjolen i går;) og for en gang skyld hadde jeg tredd på meg en kjole..det er ikke helt meg, men den kjolen var tredd så stramt bak at den holdt ribbeina på plass;) kanskje jeg skal fortsette å sprette(det var også litt skryt;) jeg mener tusle rundt i stramme penkjoler..;) de som kjenner meg vet at det er det verste jeg vet!! Gi meg en svart tights og lang genser så er vi der!!

Alle mener jeg skal ringe å mase på “sykehuset”, men det er tungt med alle sånne skal og må ting- skal være frisk for å være syk osv..samme gamle regla..! Uansett så passer det dårlig i mai og egentlig i juni, juli og august også…det er bursdager, ferie og tilslutt skal jo minstemann begynne på skolen, så sånn som situasjonen er nå, har jeg ikke tid til å bli frisk…alle sier jo alltid det hvis de får feber eller noe annet dritt, ååhhh, har ikke tid til det nå -man har aldri tid til å bli syk, er man syk bestandig, har man ikke tid til å bli bedre! Jeg vet ikke så mye annet akkurat nå! Når jeg var gravid med begge i grunn, kunne jeg ikke tilslutt huske hvordan det var å ikke være kvalm, men når jeg endeliiig slutta med det, ble verden en god del vakrere:) bare det å ikke kaste opp fordi jeg vasket håret fordi shampoen luktet eller noen drakk kaffe for å ikke snakke om timian, eller forresten,det er ennå for tidlig å snakke om ennå, jeg må vente til de flytter hjemmefra-timian er noe ondskapsfulle greier, får jeg et lite sniff av noe som likner blir jeg grønn i fjeset…så etter to graviditeter med mye kvalme og det som hører med det,tar jeg heller 100 anfall, og det er ikke spesielt artig det heller, men alt er bedre enn kvalme;) Jeg blir HYSTERISK hvis jeg hører at det lusker omgangssyke i nærheten..så de fleste i barnehagen og skolen har skjønt at de holder klokelig munn hvis jeg er i nærheten, det er noen få som ikke har fått det med seg, men etter jeg har forhørt de grundig om hvor, hva, hvor lenge osv så nevner de sjelden med meg i nærheten-skjønner ikke det;) Jeg er utrolig slitsom når det kommer til dette..;) ikke bare litt heller..! 

Jeg våknet i går med den verste (for å overdrive litt) hodepinen ever og 38 i feber og med et stort ønske om å bare bli i senga, men jeg reiste kjerringa og kom meg i utstyret og så Fantastisk glad jeg er for å ha blitt med på noe så vakkert som gårdsdagens bryllup <3 GRATULERER og GOD TUR!!

M.M

 

23 April 2012

Dette er en utrolig festlig kafe i Reykavik,de brukte ca 25 min å lage 2 kopper kaffe og 2 kokesjokolade til kaffen;) Charmende…uansett,den var kul og det var folk der i alle aldre og kosa seg en lørdagskveld***kremt kveld** ,vi var tilbake på hotellet for at undertegnede må sove så dvs ca kl.21.00;)

Uansett jeg googlet epilepsi i går og leste noe fra wikipedia at det finnes over 40 typer anfall…..det var mye mere enn jeg visste,men når man blir vant til noe,så trenger bare vite det man trenger for seg selv..jeg satt meg veldig mye inn i dette når jeg fikk det,fordi det er viktig å vite om egen situasjon fordi de fleste leger har forskjellig måter å gjøre ting på..så jeg er ikke populær med andre ord;) jeg snakket med en eleptiolog her om dagen og jeg har abcencer dvs disse øyeblikkene man blir borte litt og jeg sa at det trenger man vel egentlig medisiner for og hun sa,dette ante ikke jeg at ved en abcens fungerer kun76 % av hjernen og da er det ikke rart at hvis man har noen sånne i løpet av en dag,så blir man sliten! så man lærer noe nytt hver dag:) jeg har hatt epilepsi for lenge;) det blir som en gammel husmor som ikke vil ta i mot råd fordi “de vet best” uansett;) men jeg har heldigvis tenkt å ta i mot hjelp hvis jeg får det,men jeg er IKKE glad for å be om det,det sitter laaaangt inne!! t.o.m mannen,det er vrient,jeg vil klare selv-stor jente tross alt! snart 40…hjeelp,det er nesten 3 år til da!

I dag har størsten vært syk og heldige meg har sett “Barbies dagbok” på engelsk,så jeg har sittet og oversatt film-jippie…det viste seg at hun var bare veldig sliten og hun kom seg utover dagen og da sliter hun ut mamma;) male?? tegne?? lese??gjøre noe?? jeg gir henne andre forslag,men det er kjedeliig..jeg forklarte at mamma har feber og synes Phineas og Ferb på disney er helt ok,men neida-hun klarte heldigvis å male selv:) Hun er selvstendig og flink:) jeg tok meg en kopp te og skravlet med henne,hun elsker å høre gamle historier om min gamle hund George:) han er oppkalt etter en dørvakt i oslo(ikke min ide) jeg kjøpte han for en brukerdose og reddet han! stakar,men han var en super hund som rørte ved alles hjerter tror jeg <3 han var blanding av schæfer,malamute og chow chow og når han gjespet,så så vi det blå fra chow chowen innerst på unga:) kul hund,stor hund!! jeg ville egentlig ikke at han skulle hete George,men Kiefer-men søstern sa at det ble Kefir fra norsk,så da ble det George:)uansett hun elsker å høre historier om han og katten min Christian som var oppkalt etter min beste venninne Frøken K som jeg reiser på turer sammen med:) Den var søstern sin også da…! En gang fant vi han nede i gangen etter han hadde funnet seg kveldsmat dvs en STOOR edderkopp, så søstern og jeg tok dynene våre og rømte opp i 2etg..! han tok forresten undulaten min også–han tok ikke noe utenfra som mus ,fugler osv-underlig katt,egentlig som resten av familien;) men vi er en rasende festlig gjeng;)

Ha en nydelig kveld, jeg skal se Kiefet Sutherland og finne popcornet;)

M.M

20 April 2012

Jeg skulle i bursdag i dag-skulle faktisk!! hadde bestemt meg og følte meg overhodet ikke klar til noen ting,følt meg elendig i hele dag,sånn betale for å sove følelse…men i bursdag skulle jeg! men ungene hadde planleggingsdag i dag og men største var sammen med en venninne dro minsten og jeg til legen , det var han som skulle til legen……og han synes de var såå spennende med alle instrumentene der og den kule fastlegen han har lot han prøve ut alt på mamma…første gang det gorde vondt med blodtrykksmåler;) uansett  jeg sa til legen at jeg var litt små slapp,så hvis de skulle bruke meg til prøvekanin,så kunne de ta tempen og da hadde jeg feber,rød hals og litt betent i ørene…det var det viruset som gikk nå…virus for svarte inni (/(/&/(?=)((/&/(%(, jeg blir IKKE slått ut av virus!! og vi som har kroniske sykdommer,skal unnslippe feber og andre sånne møkkating som er litt ekstra irriterende:( så her ligger jeg da med klut på panna og stappa full av parasett(sukkertøy for garva epileptikere),uansett jeg MÅTTE da det for å holde feberen nede,så ikke feberen skulle øke anfallsfrekvensen! DRIT OG DRA,JEG SKULLE I BURSDAG!!!!! 

ja ja,det blir Knut Nærum i stedet hvis jeg holder meg våken..blir litt slapp av feber nemlig…jeg tåler masse anfall,ribbein,hjerneskader osv,men feber-det er utrolig barnslig!! men alt går bra:) jeg overlever,er bare litt bitter pga bursdagen!!!! endelig ut av døren;) jeg føler for å uttale noen lange ukirkelige gloser!! men de passer seg vel ikke i det offentlige rom;) dette har skjedd før,men da kunne jeg ihvertfall si at jeg var på sykehuset;) ikke feber,som sagt barnslig!!

Neste helg blir gøy,da er det blir det bryllup,det blir spennende, vi gleder oss masse,hele dagen er bare kos (håper jeg ikke får feber;) neida-da er det bare å holde ut-siste gang jeg prøvde meg ut,var jeg hjemme 20.50,rakk Nytt På Nytt da også;) uansett-kjole er endelig kjøpt,en kjempegod venn har strikket bolero til meg og ***kremt***”hold inn” er innkjøpt dvs jeg er klar;)

jeg kjøpte en kjole først på et nettfirma jeg fant på finn.no, jeg fant leppestift merke på kjolen og det vil jeg ikke ha…men de vil ikke ha den tilbake og dette er et firma,jeg har sendt den tilbake med sporing ,men fikk mail om at den ville bare komme i retur fordi de var på ferie og ville ikke ha den-det er snakk om 600 kr,men nå er det prinsipp..så nå vi kjøre til Fetsund snart!! jeg nekter på kniven!!kanskje utrolig barnslig,men jeg vil IKKE ha den kjolen! selv om den er nydelig,men ikke med leppestift merke..

I går tryna jeg i badekaret igjen,jeg må snart sette opp kamera der,tror nemlig jeg ikke er spesielt grasiøs..kjenner ihvertfall ikke sånn ut;) tok trappa på lørdag,koko-men jeg landet heldigvis ikke på hodet,jeg klarte å ta meg for:) det er ikke mere is,så jeg må finne andre tryningsarenaer…utrolig flink til det:) Havnet på gulvet etter jeg sklei av stolen under en middag her ogs,stiilig..! men men ,jeg holder tryningsantallet oppe til vinteren begynner igjen! aldri så galt osv!!

Dette blir en bra kveld…jeg sovner snart;) våkner jeg igjen,så har jeg popcorn,de slår heeelt klart en middag på “Miramar” 😉 Håper dere koser dere masse jenter og da Spesielt bursdagsbarnet <3 veldig glad i deg og vi ses snart!! til neste gang-hold dere unna virus…

M.M

 

 

17 April 2012


Igjen er vakkert glasskunstverk fra Island,gjennom vinduet:) jeg er så blond at jeg ikke har skjønt hvordan man får hentet opp andre bilder enn den mappen jeg har og jeg vet ikke helt hvordan jeg gjør det helle…av og til kommer det mye rart,jeg får ikke sett hvilket bildet som kommer opp….det kan jeg sikkert,men blondie vet ikke helt hvordan;)

Det har vært en lite artig natt..masse anfall og det kjennes ut som halve tunga er gnagd i stykker og når jeg tenker på det var det kanskje ikke den lureste dagen og lage sterk indisk kylling…men lagd er lagd;) heldigvisvis gror det fortest i munnen! kroppen kjennes ut som en stoor geleklump og denfølelsen er ikke god når man ikke ser ut som en blyant..en stor barbamamma:) det er nok ikke så ille som jeg tror,men det er en underlig følelse! kjedelig å våkne gang nr 3 på badet(det er dit jeg går,der er det fliser…;) og jeg så trippelt i dag tidlig og lurer på hva ungene fikk med seg-tror jeg går på autopilot der:)

det med å ikke orke er kjedelig,jeg er sååå glad for at ingen i familien har støvallergi-da hadde vi hatt et alvorlig problem nå;) jeg har visst krav på ditt og datt,jeg fikk et sånt skjema hvor jeg kunne søke på forskjellige tilbud…mye bra der,men jeg trenger ikke personlig assistent-jeg klarer selv!! jeg trenger ikke støttekontakt,virkelig ikke,har mange venner:) og det hadde vært typisk meg å prøvd å grave frem noen problemer hos en evt vedkommende og skulle ha ordnet opp…så nei takk!! evt taxikort hadde vært greit fordi i dag hadde vært en grusom dag å måtte ha gått ut,men min kule fetter Trond,stiller opp og leverer og henter minsten:) det er så mye hjelp i det!! det var mye annet artig der jeg kunne søkt på,men jeg føler meg bare enda sykere når det kommer mennesker med hvit frakk komme hjem til meg….NOT! en som kom å tok vekk litt støv,skulle jeg kanskje ikke fornekte;) jeg har visst krav på mye rart hvis jeg vil søke,men jeg har alvorlig vondt i vilja…!! og vondt i lysta!!

Jeg vasket vinduene her og det var virkelig ikke lurt med ribbeinsbrudd..de kommer aldri til å gro fordi jeg ikke klarer å holde ræva i ro..hjernerystelsene kjenner jeg ingen forskjell på,har vondt i hodet uansett! men hva kroppen venner seg til er utrolig,det er få ganger hvor smerter stopper planer vi har eller ting vi skal! da er det alvorlig! og da er det kjedelig;) ikke lov til ditt og ikke lov til datt! før i tiden hvor jeg tok dette lite på alvor,så havnet jeg selvfølgelig mye mer på sykehus og jeg lærte meg fort hvordan jeg skulle komme meg hjem i gjen;) hvis de trodde jeg hadde hjernerystelse,så hadde jeg alltid en bok med i veska og latet som jeg leste og da tenkte de at jeg var bedre og sendte meg hjem:) men så møter man leger som ikke lar seg lure og de er ikke gøy,så da nektet jeg på alle deres forslag og krevde å snakke med epilepsi legen min fra “spesial sykehus for epilepsi” og det liker de dårlig,da setter jeg deres løsning i tvil! jeg hadde en erkefiende på AHUS og bare jeg så han ble jeg verre…og han truet med å legge meg i respirator fordi jeg nektet å ta medisinen han mente jeg skulle ta..(det var den aller første epilepsi medisinen som ble lagd og hadde en liste på et par km med bivirkninger…:) så nei,det endte med at jeg ble sendt hjem-utrolig profesjonellt-NEI! han nektet meg å gå ut å røyke også en gang,det var forsåvidt greit,men når jeg spurte om å låne telefon til å ringe epilepsi legen min,sa han at jeg fikk komme meg ned til telefon kioskene,så jeg spurte om jeg kunne gå å ta en røyk samtidig-det var jo samme veien;) jeg tror da han var i stand til å rive en telefonkatalog i to,ihvertfall når jeg kom opp igjen og fortalte hva epilepsilegen hadde sagt og det var heelt motsatt av hva han mente..da ble det avskjed på grått papir igjen!! jeg tror at hvis han ser meg ville han bare kaste meg ut med det samme  og spare masse tid;) jeg skulle til nevrolog på AHUS i februar og jeg var veldig klar på alle andre bortsett fra han og hun damen  andre enden var heelt sjokkert “hvaaa,han som er sååå søt” og når jeg sa hvor da??,ble hun sur også-de er litt hårsår der oppe..men i stedet for han fikk jeg “cruella de ville ” i stedet..rest my case-det var en bortkastet dag! leger liker veldig dårlig(ikke alle da) hvis du kan mere om din situasjon enn de selv! mye rart og alle de rare har jeg en følelse å ha møtt;)Ser at jeg er “litt” negativ i dag..nå har jeg skrevet ut noe frustrasjon og det er bra for nå kommer de skjønne små hjem snart:)

 neeeei,skal jeg prøve å fange noen hybelkaniner;) trenger jo ikke å ta alle med en gang:) ha en strålende dag:)

M.M

Kl.er 19.18 (husker ikke datoen;)


Her har vi hjernen min i dag…;) eller ikveld! Det hjalp ikke sånn innmari mye å tryne ned trappa,men heldigvis var jeg ved mine fulle fem,eller det er kanskje å skryte på seg litt mye;) uansett jeg seilte ned de 6 siste trinnene og lå som en ball nede på gangflisene,men jeg klarte å redde hodet-dagens bragd,nesten så jeg fortjener hornmusikk,men det er det verste jeg vet,så jeg skal trøste meg med litt Øyvind Staveland senere!! fikk nok en liten abcens,dermed var det gjort-godt det ikke var en hjort,da hadde jeg hoppet frivillig ned trappen!! Litt humor ala Jan Eggum humor her,kanskje det er bare det er noen få av oss som synes det er festlig-jeg går på konsert med han bare pga historiene hans,han er hysterisk festlig-stand up med triste tekster i mellom:) hærlig!!

Uansett i går var en grusom dag,masse anfall og styr,medisiner og kokogjøk osv,det går greit-det er bare den hodepinen som kommer samtidig og ingenting hjelper…! desuten kom en av mine beste venner innom i går og sa hadet…hun skal flytte og hun får det sikkert helt supert,men det er FORFERDELIG å si hadet…:( men jeg ønsker henne alt bare godt og regner med at det blir bra å bo nærmere datter og barnebarn:)

Mannen er dratt på Jarle berntoft eller hva han heter konsert og skal kose seg ,så det er bare småen og jeg som holder fortet,størsten ville sove hos tante:) lillesmåen sitter i senga og synger om Kaptein Krok;) hele huset vårt er et sjøvører skip med flagg på utsiden og alt,han står ofte ute i Sabeltann utstyret og roper til alle som går forbi…ikke roper,mere intervjuer dem-he he;) jeg kryper meg rundt og lar han holde på-selvtilliten hans er ikke noe å si noe,likner på pappaen sin:)

jeg har vært på kafe i dag med mine beste gode venninner , jeg er så heldig med mange gode venner! vi skravlet og koste oss,niesen min på 8 år var med også,hun satt der i 1,5 time og holdt ut-det står respekt av det;) men uansett,etter kafetur,trenger jeg nesten å sove et par timer…men det var det ikke tid til,barna hadde besøk-kjempekoselig:) men du verden så kreative de blir….de lekte “spioner” og jeg måtte ikke se…blond som jeg er så så jeg ikke etter hva de drev med..men så måtte jeg prate med en av dem og de hadde da klart å åpne vinduet til lillesmåen og klart å hente stigen som feieren hadde brukt og klatret ut og inn..hehe! det gikk heldigvis bra!! Skjønne besøket vårt er veldig nyskjerrig av natur,det beundrer jeg veldig og hun spør og spør og i dag var epilepsien på agendaen og det er fint for mine barn også-fordi de hjelper med å forklare og da kan jeg si hva som evt er rett og galt:) jeg sier bedre å spørre enn å lure! Min største fortalte venninnen sin at hun lo første gang hun så det som 5 åring og jeg sa at det er jo helt greit,kanskje jeg hadde ledd jeg også hvis jeg så meg! tror hun hadde dårlig samvittighet for det,men jeg tror hun har endelig forstått at det trenger hun ikke!! 

lillesmåen så 2 anfall i sommer,tror han så da jeg brakk spisestue bordet,kanskje han egentlig tror mamma er Pippi,utrolig sterk;) selv om jeg ikke klarte å ta knekken på peisen..hmf! håper egentlig jeg ikke prøver på det igjen-auuu!! jeg fikk jo endel anfall i sommer og jeg flyttet rundt på dobbeltsengen og lillesmåen oppdaget dette sammen med niesen sin, han har den søteste,men høyeste stemmen i verden(ala kastrat sanger;) og han skulle hente pappa en gang og ropte og ropte,ikke helt nydelig når det føles som om hodet skal sprekkes…Niesen min var helt rolig,hun kommer til å bli sykepleier eller lege,nesten sikker på det:) Han fløy rundt sg selv og hylte på pappa..det var en del blod,så han ble kanskje litt redd-men vi snakket om det og da var alt greit!!

Det sto som bloggtips på forsiden at man kunne blogge om bøker man har lest…det kan ikke jeg fordi jeg har lest alt for mange-men litt grotesk som jeg er elsker jeg bøkene om Dr.Hannibal Lecter;) det er noe helt annet enn filmene! det er nesten så man blir litt  betatt av Dr.Lecter;) det er helt utrolige bøker og den siste om Hannibal har forfatteren brukt 8 år på å skrive-dvs et mesterverk! desuten “er han høflig”,han sier (denne fiktive personen) at han bare spiste uhøflige bøller( Frittgående bøller )og det er vel ikke så stygt gjort;) he he! jeg så et intervjue med en ekte kannibal og han var ikke høflig,han var bare skummel og skrekkelig…håper mannen låste døren;)

kjenner på hele meg at det trappefallet var ikke helt godt og kanskje det øker litt på anfallene og de blir kjedelig på en lørdag…jeg skal klare å se repreisen på “true blood” kl.23.00-skal klare!!!  viktige ting:) hva er vel et liv uten Vampyrer;) elsker vampyrer! tror de hadde elsket meg også,så mye blod som jeg søler rundt;) godt det  er historier…kanskje ikke fullt så elskverdig hvis de hadde stått på døren,hvis ikke de hadde kommet i Aleksander Skaarsgaard skikkelse-hadde vel invitert han inn da;) så selvfølgelig hadde jeg ringt søstern min som er singel…jeg er jo gift;) **kremt** 😉 Selvfølgelig ringt søstern..ingen tvil-klart det osv;) er jo tross alt gift..så ja jeg hadde ringt!! ferdig med det! yep;) skulle noen tilfeldigvis ikke vet hvem det er så er det heeeelt utrolig-google med en gang!! og se “true blood”

Ha en strålende lørdagskveld-det skal ikke jeg…orker ikke så mye stråler i dag;) har popcorn!!

M.M

11 April 2012


Har ikke så mye på hjertet i kveld egentlig..det har vært en kjip natt-veldig lite søvn og mye anfall! ikke så store da,jeg slapp alle skryte merkene;) har noen,men det sømmer seg ikke å vise dem;) fine blåmerker!!

møtte en venninne i dag som syntes bloggen var veldig bra,men jeg måtte begynne å korrekturlese….det var det jeg skrev i første bloggen,at jeg har begynt å skrive fordi jeg skal prøve å bygge opp språket igjen og prøve å unngå skrive feil,men jeg klarer ikke det helt selv om jeg føler at jeg “korrekturleser”,jeg ser ikke feilene så godt-delvis fordi jeg ikke gidder å ha på briller og mye pga alle medisinene jeg tar,blir skjeløyd av…! så noen skrive feil er nesten ikke å unngå,desverre..håper det ikke skremmer noen!!

uansett, hverdagen er tilbake og den grusomme vekkerklokken er på igjen…klarte selvfølgelig å forsove meg i dag og størsten måtte spise frokost fort,men engel som hun er,rakk hun alt selv om hun tok livet med ro,såpass med ro at mammaen ble stressa;) “min kule fetter Trond” som han ble kalt når jeg bodde i Finnmark var så grei og levere minsten:) så jeg kunne bare sove igjen,heldige meg fordi jeg drømte at jeg giftet meg med Mr.Clooney himself,den enste nedturen er at jeg våknet før jeg hadde svart, det er STYGT gjort av hjernen!!!!!

Forresten har min kule fetter Trond lagt meg inn på sykehuset litt for mange ganger at jeg ikke vet om han er den kuleste jeg vet…hmf! Han var en av de få som turte å krangle med meg…når jeg bodde i Berlevåg,så hadde jeg visst kastet en del doruller på han,men det hjalp ikke..jeg havnet på sykehuset alikevel-dorullene var det nærmeste jeg kom,men de var ikke så skremmende…! Og han kan alt innen førstehjelp,jeg orket ikke å ta hensyn til noen anfall og epilepsi før..synes det bare var litt plagsomt og irriterende, men etter jeg fikk barn-lever jeg veldig “riktig” i forhold til epilepsi-men min er visst så vrien å medisinere alikevel,men jeg gjør mitt for at det skal være bedre:)

Engang før jeg flyttet nordover,hadde jeg et anfall hjemme hvor jeg først satt meg inn i et skoskap og lukkte døren fra innsiden,igjen det skal ikke gå an…utrolig hva man for til under anfall..søstern min prøvde og det også var fysysk umulig for henne,tenk da meg inn der og på en stor haug med sko,som det sømmer seg i et hjem med 2 jenter;) igjen ble jeg reddet av banking på døra,jeg ante virkelig ikke hvor jeg var og det ble mye latter av det også,godt jeg har en misjon her i livet;) jeg lo jeg også!! men det er fantastisk hva man får til;) jeg skal på en måte gå steder hvor jeg ikke blir sett…legene sier at det er der anfallet starter,først gjemme meg(kpa antakelig) så kommer gtk anfallene (kramper)..så der kommer alle de underlige historiene;)

Jeg har blitt mange ganger lagt inn på AHUS, møkkasted mener jeg…sist jeg var innlagt der,hadde jeg en lege som ikke tok noen prøver,han hadde en annen agenda..og de som har ligget på ahus,har sett de skrekkelige store klokkene som henger HØYT oppe på veggen,etter litt for mye medisiner,tenkte jeg at jeg kunne ta den ned:) super optimist klatret jeg oppå en lenestol (tyngdekraften var ikke i min favør,skal sies…;) jeg iallefall prøvde å sto på ryggen på stolen og tok sats og hoppet etter den 7&/%&#$%#&% klokka som tikket inni i hodet mitt,men selvfølgelig funket ikke superstuntet mitt og jeg klasket i gulvet fra ca 2-3 meters høyde…men,jeg skal ha for forsøket;) men han legen jeg hadde ble bare enda mere sur, ihverfall når jeg fortalte han at vi levde i en digital verden og tikking er UT!!! grusomt å høre på den klokka en uke…og jeg ble jo bare lagt inn..en venninne kom med penger,en med svart genser og tilslutt kom en med bh og visakortet mitt:) da var jeg redda!! uansett jeg så ikke ut,men som innlagt er ikke det er kriterium:)

Rosen på toppen er til alle mine nærmeste som alltid stiller opp og alltid hjelper meg!!

Ha en strålende kveld <3 M.M

9 Apri, 2012

Her er et bilde fra et galleri fra Reykavik,vi har tatt det gjennom et vindu,vi hadde ikke tid til å gå på kunstutstilling den gangen vi var der i høst-naturen kallet;)

Uansett i dag er påsken ferdig og godt er det, hverdagen er i grunn best,men denne påsken har søstern min pisket meg rundt ,så vi har kjørt lass med søppel,plast,flasker (97,50;) ,så vi var virra rundt i 3 dager og jeg er UTSLITT…!!! men det er så deilig,jeg ser det ene rommet nede og det har vi ikke gjort på en stund og fretex har fått sitt også!

I går sov jeg ikke på dagen og enda vi hadde leid George Clooney film og alt så husket jeg ikke slutten….jeg måtte få den fortalt på nytt i dag,koko-liit utafor! men shit samma-det er blir fint;)

Merker at det å løfte bokesker og div andre tungeting som tv`er osv ikke hjelper på å fikse ribbeinsbrudd;) men sta som et esel og mye kjeft fra søstern som er like sta-vi hadde begge lungebettennelse samtidig for 2 år siden og begge hostet på oss ribbeinsbrudd og jeg husker at hun ikke satt i ro hun heller,så familiesvakhet;)

Noen anfall i påsken har det selvfølgelig hvert,men det er helt vanlig:) jeg er spent på å bytte medisiner,kanskje det hjelper…husker sist,jeg var våken i 18 døgn og dag 12 tålte jeg dårlig at noen spøkte med meg…holdt meg mest alene jeg da..jeg lå som kylling på spidd hele natta for jeg hadde bestemte meg for å ikke lese,se tv eller holde nattavakten med selvskap! men jeg måtte rulle rundt og rundt forsiktig i senga fordi hvis man for et anfall så utløser det en alarm;) jeg husker en kompis som hadde en sånn alarm hjemme i senga si i Oslo og avtalen med 113 var at de ringte og hvis han ikke hvarte rykket de ut..han hadde fått tak i en dame for natten og selvfølgeliig glemt å slå av alarmen og han hørte ikke telefonen…så da kan dere tenke dere følelsen når det står 3 ambulanse folk i soveromsdøren…kremt..** han var noe pinlig berørt og ille til mote:) men han hadde et godt forhold til ambulanse guuta,så han fikk bare klapp på skulderen,men utrykningsregningen måtte han betale,dvs 3000 kr;) tror ikke han så mere til den dama!! he he-stakar,det er max uflaks! kan jo ikke tenke på alt når man har damebesøk;)

Jeg våknet en gang 400 m fra huset mitt jeg også i en vel ødelagt silkepysj dvs knappene var ødelagt ned til magen,mye av meg synes ihvertfall! uansett jeg hadde plukket masse blomster og tatt Geroge(hunden) min med på tur,dette husker jeg ikke i det hele tatt.. når jeg kom til meg selv,følte jeg meg noe vel naken,men hadde masse flotte blomster;) George gikk rolig ved siden av meg,han skjønte når jeg hadde anfall (KPA)..Min beste venninne bodde hos oss da og hun holdt på å daue av latter når jeg kom hjem med litt kvister i håret og nydelig med ødelagt pysj;) Godt folk kan more seg på min bekostning;) Jeg har gjort mye rart! en gang kjøte jeg en seleshorts (lilla med rød prestekrager) NYDELIG-NOT!!!, hun damen i butikken sa jeg var litt underlig,men shortsen skulle jeg ha…jeg fikk heldigvis pengene tilbake;) jeg hadde ikke sett bra ut!!

Gleder meg til kveld og TOP GEAR  og bare ligge rett ut-er sliten,men god sliten,deilig å ha gjort så masse og ha tømt huset:)

Ikke god påske videre,men god top gear kveld;)

M.M

 

 

6 April 2012


I dag er det langfredag og det verste av alt,den har vært laaaang…vi har kosa oss på museum med ungene,med søster,fetter og unger-kjempegøy! ikke visste jeg at dinosauser og neandetaler hodeskaller kunne være spennende,men det var det:) alikevel,jeg måtte selvfølgelig sove når vi kom hjem og det er kjedelig og jeg vurderer sterkt å finne en som er ekspert på å ødelegge keybord uten at det synes…for hvis jeg får tak i det-blir det med slegge;) men jeg kan ikke nekte ungene å ha de gøy fordi mamma har vondt i hodet igjen og igjen! så det er bare å holde ut og håper det dør snart;)

Jeg glemte etter forrige blogg å si hva “status anfall” er,det er på en måte et krampeanfall som ikke går over uten medisinsk hjelp,sist jeg hadde de fikk jeg 20 mg sprøytet rett inn i låret,da stoppet det! søstern prøvde en gang å si at det gikk en edderkopp (det gjorde forresten det også) over meg,men jeg reagerte selvfølgelig ikke! Man er bevisstløs..! så status anfall er de verste-da er det kun en ting :ring 113!!

hvis man kommer borti noen som du ser er et epileptisk anfall med kramper-ta tiden,over 2 minutter(hvis ikke du kjenner vedkommende å vet at dette er vanlig) ihvertfall 2minutter-ring 113,pass på hodet! IKKE putt noe i munnen,bedre å bite tungen enn å skade tennene (det var en som ville putte en ostehøvel i munnen min en gang…han ble HELDIGVIS stoppet!! og få vekk ting som man kan skade seg på,evt møbler! ikke holde fast-det gjør det verre,hvis man ikke er på tur en fjellskrent e.l! eller et skap…;) De ler ennå av det;)

Mange får en underlig oppførsel av f.eks KPA anfall og de kan komme etter GTK, husker en jeg var på sykehus med,hun fikk krampeanfall og etterpå fikk hun KPA anfall hvor hun begynte å “snakke” med buksen til en av sykepleierne (hun lagde lyder,så det hørtes ut som hun var fra mars eller noe) Hun andre venninnen min og jeg så på hverandre og kom oss ut,vi holdt på krepere av latter,hun pratet lenge og vel med buksen og brettet den op og ned..he he, vi hadde en avtale at det var helt ok å le av hverandre-heldigvis:) men det som ofte skjer,er at hvis en får anfall,får flere…jeg har ikke fått det,men det er rart å se på..! jeg hadde operert blindtarmen og det var ingen sykepleiere i nærheten hvor en får anfall så neste og en til og jeg prøvde å hjelpe den som kunne skade seg mest,men hun skadet meg i stedet,det var 3 dager siden operasjon,så når pleierene kom seg på avdeling igjen,lå 3 i anfall eller begynte å komme seg igjen og jeg i en bloddam..stiiliig…!! og akkurat den dagen hadde jeg hvite klær på og ja for dere som kjenner meg jeg har hvite klær…;) dette var på Spesial sykehuset for epilepsi for lenge siden:)

Jeg hadde en kamerat der,vi var i Oslo på kafetur,dette vae Luciadagen 13 des. og han fikk anfall av rød farger…rest my case! Oslo rett før jul…det var litt av en t-bane tur hjem! han hadde 4 anfall og slo meg ned 4 ganger og holdt på å åpne dørene i fart,vi måtte bare komme oss ut,folk kjeftet på han,grusomt-han visste ikke hva han gjorde! etter å ha ringt på 5 hus,var det noen som slapp oss inn og vi fikk ringt taxi,han mente han fikk flere anfall og disse skjønne menneskene som hjalp oss hadde glasskuler i hele gangen og han her var ca 2 meter høy..heldigvis kom taxien og jeg sa hvor vi skulle,han visste ikke hvor det var og jeg visste ikke hvor vi var ..men vi kom oss frem etter mye  om og men og han ble satt div sprøyter på og sovnet,men for en opplevelse…Husker det sto om denne episoden i dagbladet,det gjorde faktisk til at han fikk operasjon:) aldri så galt osv og han knuste ikke glasskulene;)

Bildet av Salvador Dali er en av min favoritter,det beskriver sånn jeg ser det,er at under anfall renner tiden bort fordi vi vet ikke hva som skjer så lenge vi er “borte” i det ene eller andre anfallet! Hun venninnen min fikk noen underlige anfall,hun bare stivnet og holdt armene i stiv posisjon en stund og hun drev et kor…ha ha ha,ser for meg de som sang som måtte holde en tone en EVIGHET til hun våknet igjen;) kjempegøy!! hun var med meg hjem en gang og fikk et stivneanfall på dansegulvet på Reenskaug,jeg bare danset rundt og rundt henne,til det gikk over;) som dere skjønner,er det MANGE ulike anfall!!

jeg har sett mye og mange og har hatt enda flere som andre har sett og det er alltid noen so kommer med en god historie;) men det er godt at man kan se på det sånn enn at de frykter epilepsien! det er ikke farlig:)

God Helse videre på den laange fredagen som snart er ferdig,jeg hopper eller kryper kanskje (skal ikke skryte på meg noe;)

God natta <3

4 April 2012


Akkurat sånn føler jeg meg nå…bortsett fra at jeg ligger flat ut i min  lilla skjønne

sofa:) har fåt sett en film i dag,med noen anfall innimellom,heldigvis etter ungene hadde sovnet! jeg lurer på i.o.m jeg alltid går på badet hvor mye bråk jeg lager..! ingen har våknet heldigvis:)

jeg har nok styrt litt for mye i dag,men en hæærlig skogstur (selv om ikke jeg er veldig glad i skogen…er vidde menneske jeg;) så dro jeg til Oslo får å hente kjole,nå er jeg i mål med bryllupsforberedelser,tror jeg..er jo ikke jente for ingenting også måtte jeg litt slik og sånn også litt mere og igrunn litt småting til,som sagt er ikke jente for ingenting;)

i.o.m jeg har begynt å blogge ,kommer jeg på mer og mere ting! husker plutselig mitt første GTK (krampeanfall) på Nesodden vgs jeg var 18 år,vi hadde skolekjøkken,jeg ble fortalt i ettertid at det var 10 lærere innom og tilslutt kom en av de til å tenke på at de kanskje skulle ringe ambulanse…endelig en smarting..de er jo ikke lærere for ingenting;) Mye styr! jeg ble kjørt til Ski sykehus hvor de testet meg for narkotika i.o.m jeg var lyssky! fikk endelig dra hjem og lå på et mørkt rom i 9 dager…nå har jeg hatt 3 anfall og sitter her og skriver,utrolig hva man blir vant til:) mange av mine venner har blitt redd 1 gangen de har sett anfall. Når det er 1 gang så  sier  jeg ikke noe på det,det er mye blod og meg i forvridde stillinger-ikke akkurat stilig;) så jeg har lært meg til at når jeg “våkner”  later jeg somdet går bra(etter blodfjerning osv;) og berolige på at dette går bra! men nå er de fleste vant til det:)

Stakkars en av mine nærmeste engang,så et et status anfall og etter ambulansen hadde hentet meg på skolen,knakk hun sammen og da ble alle redd fordi hun skulle tåle og takle alt som hadde med meg å gjøre..stakkars,men jeg gjorde det på rett dag,de så de slapp en 2 timers norsk prøve,så jeg prøver å time det så rett som mulig;) desuten hadde vi en madrass i klasserommet til meg….:( og det synes jeg var så ydmykende at alle de andre brukte den,mens jeg gjorde mitt beste med å ødelegge møblementet av stoler og pulter så godt jeg bare kunne;) madrass..hmf! vet de var godt ment,men jeg følte meg som en pensjonist!!

Når jeg jobbet som lærer i Berlevåg var det en elev som spurte meg om det var smittsomt og da synes jeg så synd på han og beroliget så godt jeg kunne å sa at nei,du kommer ikke til å få det! men han tenkte ikke sånn,han lurte på hvordan jeg hadde fått det-skjønn gutt:) det er så mange som lurer på så mye og er redd for å spørre-det er bedre å spørre,spørr i vei! jeg blir aldri fornærmet og det er bedre å vite enn å lure,da kan man kanskje hjelpe noen! epilepsi kan se skummelt ut,men er som regel ikke det:) jeg har det stort sett bra,det er verre med de rundt meg,en gang hadde jeg hatt et anfall (på badet selvfølgelig;) og var alene hjemme med 2 små,så jeg bare løp ut,fordi jeg vet ikke hvor lenge jeg hadde vært borte og hadde glemt å se meg i speilet hvor min største spør litt tørt,har du falt igjen nå da mamma,du blør…når jeg så meg i speilet,hadde jeg blod overalt,hele fjeset,håret og var direkte nydelig,da var hun ca 5 år…så unger tar ting helt naturlig bare man forklarer og involverer de i hva som skjer!

Mine er jo selvfølgelig de vakreste,skjømmeste osv osv barna i verden og de liker å gjøre ting selv,her om dagen laget min 7 åring omelett med pølser og ost helt alene,jeg fulgte med selvfølgelig,men sa ingenting og 5 åringen lagde seg brødskiver med brødrister og alt,de var bra stolte-jeg også -veeldig stolt,man må la de slippe til og av og tilnår jeg ikke er heelt på nett,er det godt å vite at de ikke er hjelpeløse og også hjelper hverandre:)

Greit å få skrevet ned litt irritasjon i.o.m jeg vet det blir en rolig,kjedelig dag for min del,så for å være tilgjengelig igjen på fredag!! men påskeegg jakten skal jeg klare:) en dag på og en av,klarer ting innimellom ogmå jeg,så må jeg! klarer alt er sta som et esel!!

Nyt ferien og Igjen God Påske videre 🙂

M.M

2 april 2012

musicnodes
Vamp: Godmorgen, søster

Denne sangen er en av de vakreste jeg vet og mange andre av VAMP 🙂 Nå er det påskeferie og i går hadde jeg en helt (&/%&%&%%/&%& grusom vondt i hodet dag,kjente ut som en øks satt fast på midten… Og ungene synes det var såå gøy å spille på keybord lenge og vel…kan jo ikke si noe på det! Det er verre i dag,ungene har påskeferie og en mamma som ikke orker så alt for mye! Minsten er strålende fornøyd med å bade,leke og se litt tv-størsten KJEDER seg og da KJEDER hun seg og det er ikke mange å leke med i dag..tro meg hun har prøvd..resignasjonen har slått inn og hun har funnet frem tegnesakene igjen! stakars:(  På onsdag skal pappa være hjemme,han har fri og har planlagt skogstur,jeg hadde tenkt å prøve å bli med,men så leste jeg om en edderkopp som hadde flyttet inn i øret på en dame og pass deg for flåtten….!! mediene vet å skremme oss med fobier:(

Hadde en del anfall i natt,så er litt sliten i dag og det er synd når man helst være gøy mamma i feriene og ikke bare det vi andre klasse foreldre skal holde 17 mai arrangementet i år og jeg har fått den noe ydmykende oppgaven å samle inn gaver til lotteriet,dvs gå i butikker å spørre om de har noe å avse! kan tenke meg noe morsommere å gjøre,da f.eks edderkopp i øret..;)

Jeg har vært så heldig å ha en gammel,ikke gammel da men en venninne fra vi var ungdommer på besøk i helgen,hun skulle prøve ut noen smerteplaster på hodepine,men det hjalp ikke denne gangen,men vi mimret litt og lo mye,så mye at jeg mtte gå rett å legge meg etterpå..og da kom jeg på mye morsomt : som et anfall jeg fikk en gang når jeg og søstern min bodde sammen og jeg hadde klart å klatre opp på et skap(det er egentlig fysisk umulig,har prøvd senere…) og oppå der fikk jeg anfall og igrunn var turen opp der et anfall også,når jeg våknet oppå skapet ble jeg noe engstelig,fordi jeg kom meg ikke ned igjen…heldigvis var søstern hjemme og hun lurte fælt når hun hørte banking oppe på stuegulvet(skapet var rett under;) og kom etterhvert ned og fant meg jo ikke før hun hørte jeg mumle noe oppe på skapet,jeg hørte hun kjempet og tilslutt klarte hun å hikste frem om det var lov å le…og jeg måtte jo bare la hun skratte seg ferdig,ellers kom jeg jo ikke ned..så ropte hun på Mannen og han måtte selvfølgelig få lov å le seg ferdig,noe som tok tid,så i grunn var jeg der oppe mye lenger enn nødvendig…;) de visste heller ikke helt hvordan de skulle få meg ned,men etter mye om og men kom jeg meg ned noe forkvaklet!! godt jeg var noe tynnere da;)

det har vært mange sånne episoder og vi klarer heldigvis å le av de;) før, når jeg bodde i Berlevåg-hadde jeg en hund som het George og han passet på meg og jeg skjønte etterhvert at han varslet anfallene mine så jeg fikk lagt meg ned-ellers har jeg en tendens å gå på badet,sikkert fordi det er så mange fine fliser der å slå seg på..!

En gang hadde jeg malt en bokhylle og George stressa så veldig(det var sånn han varslet) men akkurat da tenkte jeg kun på å bli ferdig med hylla,så jeg nektet han adgang på rommet og ba han legge seg i gangen og jeg fikk selvfølgelig anfall med nymalt hylle og malespann i nærheten…rest my case,men heldigvis kler jeg burgunder rødt;)

god påske 🙂

M.M