Skulle ønske jeg hadde en tryllefløyte.. Les, Del og bidra hvis du kan

Jeg leser Kristina sine oppdateringer fra Lesvos og vil bare hjelpe! Jeg får ikke gjort mye herfra annet enn å mase om penger, de er tom for alt nesten! De er mangler pledd, sokker, skift, bleier etc osv. De mangler også krefter, de holder det gående på viljen og viljen til å hjelpe er sterk. Etter siste status hun delte så er det kommet tre nye båter inn på stranden.. Jeg deler hennes status her:

“I dag er det mye å ta innover seg! Det er rolig sjø, sol, og vi ser bålene i fjellene på den andre siden, i Tyrkia. Vi vet det ligger tusenvis av mennesker der, i skogen i fjellet skjuler de seg, de har venter på ledig båt i dagesvis. Ute i kulden, under åpen himmel, redd for å bli drept før de rekker å komme seg i en båt. Jeg tar meg tid til å skrive til dere for vi står rolig å venter på fire båter vi kan se med det blotte øyet og tre med kikkert. Vi har fått inn melding om at to er høygravide og at det er svært mange småbarn i båtene. I går fødte en kvinne på stranden, hun hadde mistet sin 3 år gamle datter tre dager før. Blikket var helt tomt. Det var ingen glede i den fødselen, ingen lyd. Jeg håper den lille en gang vil få henne til å få blikket tilbake! Vi rekker ikke tenke, det kommer ny båt før vi er ferdig med den første. Det går i skyttel mellom Tyrkia og Lesvos og det er ingen hyggelig reise. Vi står stille nå. Stemningen er vakker men ubeskrivelig fortvilende. Vi ser over 700 mennesker der ute akkurat nå og vi begynner å gå tom for alt. Tom for pledd, tom for sokker, tom for overskudd. Jeg har kjøpt tusenvis av sokker, kledd opp hundrevis av barn, delt ut utallige matpakker og vannflasker. Nå er det tomt og vi trenger hjelp! Hvis du vil hjelpe oss å hjelpe så sier vi ydmykt takk! Noen av de frivillige har mulighet til å bli her lenger men de har ikke penger til å bli! Jeg vet jeg har bedt om mye og fått mye, men her er vi bare nåla i høystakken. En liten vipps til 92061186 eller et bidrag til knr: 51831098655 redder liv i dag. Akkurat her de er – er vi! Nå kommer det tre båter! Vi løper – “Merhaba” er velkommen på arabisk! Merhaba roper vi til alle som kommer! God jul❤”

 

God jul, skriver Kristina, for så raus er hun at hun ønsker oss alle en god jul. Hun står nede i et vannvittig kaos og hun hjelper så mange mennesker. Hun handler der andre snakker og hun gjør en forskjell. Jeg håper de som kan vil vippse over litt penger eller sette inn på konto. Da kan en frivillig være der en måned til og de kan kjøpe pledd, sokker, klær, bleier, mat og andre livsnødvendige ting. 

Jeg kaller hun Juleengelen vår og etter jeg var på operaen i går og så tryllefløyten skulle jeg ønsker jeg hadde en tryllefløyte som kunne skape fred og kjærlighet. Men det jeg har er håp og vi må aldri slutte og håpe og vi kan gjøre en liten forskjell alle sammen <3

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe <3

VIPPS: 92061186

KONTONR: 51831098655

Jeg har store håp for 2016 og jeg håper Jan Egeland har rett når vi kan være forsiktig optimistisk i Syriakrisen, jeg håper <3

PeaceOut

Kom en lengere status fra Kristina nå hvor hun inviterer Sylvi Listhaug til å oppleve virkeligheten, skrevet fra strandkanten på Lesvos! Les, del og våkne opp:

https://www.facebook.com/kristina.quintano.5/posts/10153217563286087 

 

Desemberglimt og kontranster

Denne julen føler jeg meg delt i tankene! Jeg er akkurat her jeg vil være med min fine familie og mine gode venner, men samtidig føler jeg at tankene mine er med Kristina til Lesvos! Hun legger ut både fine og triste oppdateringer på facebook og jeg gråter og vil så gjerne hjelpe til! Jeg har heldigivs fått bidra i forkant og var med helt til dagen før hun reiste og pakket ned klær og ull som skulle varme frosne kropper som kommer med båter fra Tyrkia, de rømmer fra noe vi ikke en gang kan prøve å forstå… Men vi kan være der for de! 

Julaften startet tårevåt etter Kristina sin status, hennes ord her: “70 våte, slitne, takknemlige, vennlige, smilende og helt vanlige mennesker kom i land nå. Deriblant tre leger, to advokater, fire lærere og en brannman. 16 små barn er skiftet på, holdt og klemt. Veldig mange i denne båten snakket godt engelsk og uttrykket stor glede og enorm lettelse over å ha kommet seg trygt over havet. De har reist langt og ferden videre blir bare værre. Her hos oss på stranden er det godt, vi tar på tørre sokker, trer brødposer over og setter føttene tilbake i våte sko, vi serverer te og skifter våte sparkebukser og tunge bleier, vi setter dem i busser og vet at vi sender dem videre til en camp en time inn i landet. Inngjerdet i et nedlagt fengsel og overvåket av politi med alt for få frivillige og nesten ikke mat. Der mangler det sko, der mangler det tepper.. Der mangler det så mye til tross for den enorme innsatsen fra alle de frivillige. Møt Mohammad fra Afganistan og hans to nydelige døtre Diza og Diana. Diana ville ikke ut av armene mine før jeg var nødt til å sette henne i bussen. Om de kommer til Norge så ta godt imot dem! Nå kommer en ny båt allerede så vi logger av og stålsetter oss og ønsker God Jul!🎅”


Bildet er tegnet av Fadi Abou Hassan, kjent satiretegner fra Syria

Det ble vanskelig å snu tankene til at vi skulle ha verdens koseligste dag her hjemme med våre nærmeste, men jeg klarte det og vi hadde en utrolig koselig julaften, men strålende glad takknemlige barn som hadde gledet seg lenge til akkurat denne kvelden. Da er det viktig at mamma ikke sitter og gråter, men er tilstede i øyeblikket her og nå for mine egne barn og min egen familie. Jeg klarte det, vi koste oss. Det er forresten umulig å ikke kose seg med to barn som er over seg av begeistring 😉 #Lykke


Desemberglimt

I går spiste vi middag hos svigerfamilie og dag skal vi spise hos min familie, bare luksus og I dag har vi vært i skogen med over 30 stykker og grillet pølser og bare kosa oss, tenk så fint vi har det. Vi er heldig som har hverandre og så mange rundt oss.

Tiltross for et bristet kragebein og masse vondt pga dusteepilepsi så har vi det fint, veldig fint <3

God jul videre og #PeaceOut #PayItForward 

 

Epilepsi, men det går bra ;) Med utropstegn!!

I dag har jeg fått kjeft, eller ikke kjeft da 😉 Jeg har fått beskjed om at jeg må erkjenne at jeg er syk. Jeg må slutte å nekte på at jeg har en diagnose, jeg må slutte å late som det går bra hele tiden og lære meg å si nei og stopp og alle de kjedelige tingene der. Hvis man erkjenner sin situasjon så er det visst lettere å godta den og ta hensyn til deg. I 2012 fikk jeg beskjed om at epilepsien min ikke har noe etternavn, dvs at jeg alltid sa: Jeg har epilepsi, men det går bra eller jeg har epilepsi men det har jeg ikke tid til og så løp jeg videre og nå 3 år senere så løper jeg enda Vi kom inn på dette fordi jeg skal legges inn på SSE (statens senter for epilepsi) i hele januar til telemetri (eviglang EEG registrering) og være til observasjon så kanskje de denne gangen finner de en medisin som hjelper meg. Jeg vil ikke på SSE, jeg har prøvd alt jeg kan å slippe unna, jeg liker ikke å være der og jeg føler at det er så resignert stemning der. Jeg vet samtidig at når jeg kommer dit så går det bra, jeg takler det fint og jeg er positiv bare jeg kommer meg dit. Alikevel gjør tanken meg kvalm, i det toget kjører inn på Sandvika stasjon så kjenner jeg sitron fjeset mitt komme og jeg biter tennene sammen, men det går bra 😉 Alt går bra 😉 Kjempebra!!! Øver meg enda på “Prosjekt Marianne” http://epilepsi2509.blogg.no/1441207028_prosjekt_marianne.html

 

Jeg har prøvd å formidle at hvis de får gjort noe med den cluster hodepinen jeg har, så er det ikke så farlig med epilepsien. Den er jeg nesten vant til, men bare nesten. Jeg er dritlei av å være konstant sliten, men jeg er mer lei av å ha konstant vondt og da tenker jeg på cluster (les:selvmordshodepine) så da må jeg ta smertestillende og noe annet som demper det, men det blir aldri borte, det bare øker eller slipper litt tak av og til. Jeg skal prøve oksygen når det herjer som verst, kanskje det er en løsning. Det hadde vært fint å slippe medisiner i tide og utide. 

Jeg har etternavn på den også, den heter også: “Men det går bra, det må jo bare gå bra ;)” Og med smertestillende så gjør det det, uten så kan jeg bli liggende inne på et mørkt rom i fosterstilling eller bare vandre rundt mens det renner av øyne og nese, da spesielt om natten. Det kommer til å gå bra på SSE, jeg gruer meg men jeg vet at når jeg kommer dit så ordner det seg! Desuten så går tiden fort og jeg får en ny kickstart på ketogendietten og det gleder jeg meg til for nå  mangler jeg inspirasjon.


Sånn er en kjip dag, men det går bra 😉

Jeg mangler ikke inspirasjon til å holde på med Refugees Welcome to Drøbak når jeg har overskudd, jeg trives med å møte så mange fine mennesker og få gjøre litt nytte for meg! Det er en fin ting 🙂 Vi samler også inn til Gateteamet og jeg har fått masse fint fra #Rosenvinge, mye fint jeg skal pakke inn til de som trenger det mer enn oss og det skal deles ut på Lillejulaften, det gleder enormt. I morgen skal jeg være sammen med Kristina på lageret vårt og hjelpe henne med å finne frem hva hun skal ha med til Hellas og få pakket ut alt det fine vi har fått. Jeg er trist for at jeg ikke får vært der i hele januar, men kommer da sterkere tilbake i februar. Desverre så trengs vi antakelig lenge. 

Det blir fint med jul, masse kos med barna og familie og bare være. Jeg er heldig og tenker hver dag på at i det store og det hele at selv om hverdagen kan være tøff innimellom, så er jeg heldig som bor her i Norge og får hjelp og jeg har det meste jeg trenger. Sett i perspektiv så er livet fint og det går bra!

Bare man sier det mange ganger nok til seg selv så går det bra, man har et valg om hvordan man vil leve og takle livet og da hjelper det meg innimellom å ha etternavn på sykdommer: “Det går bra, det må gå bra ;)”

Peace out og sett ting i perpektiv <3

#epilepsi #Clusterhodepine #SSE #RefugeeswelcometoDrøbak #Gateteam 

Kontraster, Desember 2015

Jeg står på kjøkkenet og håper at kokosmakronene jeg lager ikke skal klappe sammen som de pleier å gjøre, det ser ut som det går bra denne gangen også! I takten med alle andre luksusproblemer vi står ovenfor i julen og jeg kjenner jeg blir forbanna! I går så jeg en reklame på tv om billige julegaver og denne billige julegaven kostet intet mindre enn 12.000 kr samtidig som matbutikkene kaster nesten maten etter deg! Jeg kjøpte 4 kg pepperkakedeig til 10,50 kr! Verden er på tulltur! 

Jeg har grått to ganger allerede i dag, først når Kristina har lagt ut en vakker, hjerteskjærende tekst om at vi kan bidra! Hun reiser til Hellas i julen for å hjelpe til! Hun skal være i en leir med syriske barn som er alene og hun har tatt på seg nattevakter i tilliegg for å være på stranden der båtene kommer inn.! Hun trenger mer penger til å kunne kjøpe ullundertøy, tepper, utstyr osv i Hellas iom det holder ikke det vi sender nedover med henne og resten av juleteamet, det holder ikke det vi har sendt i forkant! Det holder ikke når det kan komme 3000 mennesker i døgnet, det holder ikke! Vi holder på så mye, i timesvis og i dag er første gang jeg føler meg maktesløs, det holder ikke…! Men vi må ikke gi opp for vi hjelper noen, vi kan gjøre en forskjell!

Andre gang jeg begynte å gråte i dag er når jeg så denne videoen som tv2 la ut:

http://www.tv2.no/v/991566/

Det er to minutter, se den! Virkeligheten banker på! 

Alle de pengene du sparer på julematen i år, så kan du hjelpe noen andre! Eller hvis du har en 50, 100, 200 kr å gi videre så vil de gå direkte til Lesvos i julen!

Kontonr: 1208 34 47050
Vipps: 92061186

 

Du kan også kjøpe #Julegaven på vårt lager #RefugeesWelcomeToDrøbak eller på Narvesen eller direkte fra forlaget:

[email protected] så får du den i posten.

“Julegaven – 24 lyse & mørke julefortellinger”
Quintano forlag 2015

Dette er en flott gave også en flott firmagave til dine ansatte og du bidrar masse med å kjøpe denne! Jeg kan trygt anbefale denne, jeg leser en julefortelling hver kveld <3

Jeg er fortvilet i dag, men kokosmakronene ble perfekt…

#Verden #Syria #Lesvos #Julegaven #PayItForward #PayAttetion 

Les Kristina sin sterke tekst her:

https://www.facebook.com/kristina.quintano.5/posts/10153180972091087

 

 

Ikke gi opp, det er håp <3 Pay It Forward


Jeg , du og verden gråter! Sitat Abid Raja #syriasolidaritet Dette bildet la jeg ut 5 september i 2013, altså over to år siden! Allerde da hadde Syria vært i krise to år! Enda føler jeg at jeg roper og roper og men nå hører flere! Folk er absolutt blitt mere bevisst nå både på godt og vondt! Vi opplever mer hverdagsrasisme, mer hets på nett, mer ekstreme samler seg om sitt hat! Samtidig så mobiliserer mange seg for å hjelpe! Vi har “Refugees welcome to Norway” som ble startet i høst og etterhvert kom det grupper i hele Norge, vi leder “Refugees welcome to Drøbak” og vi har fått hjulpet mange! Vi har sendt klær til Tromsø, Libanon, Tøyen, Gardermoen og vi har vært hos flere mottak og har hatt besøk i vårt lokale av mange frivillig også folk som kan komme å velge seg klær og ting de trenger! 

Vi har fått konto, vi har fått mail, vi er på instagram og vi deler info som best vi kan! Jeg kan trygt vi hjelper folk der de er! I julen så drar Krisitina som startet Drøbaksgruppen ned til Lesvos med mye klær, utstyr og penger for å hjelpe direkte til som trenger det mest! Barn alene på flukt! Det viktigste hun bidrar med er seg selv, sin tid, sin omsorg!

I disse dager har hun gitt ut en bok på eget forlag #QuintanoForlag, #Julegaven er gitt ut og overskudd fra boken salg blir med ned til Lesvos for å hjelpe folk på flukt!

Her sender Kristina ut #Julegaven både til inn og utland 🙂 

Følg oss på instagram: https://www.instagram.com/p/-ysuLEhA3_/


Vi kan ikke alle gjøre alt, men alle kan gjøre noe! Det sier jeg til det kjedsommelige! Noen hekler luer som skal være med til Hellas, noen bidrar med klær, noen med tiden sin, noen med penger og i fellesskap så skjer det ting, det er som ringer i vannet! Hvis noen begynner så blir flere og flere med #PayItForward Det nytter, jeg vet det, jeg ser det daglig!

Jan Egeland sa til Dagbladet i dag at aldri har han hadde tøffere jobb, men samtidig så er han forsiktig optimistisk med tanke på 2016, det er håp og vi må ikke gi opp! Husk at enkeltpersoner kan gjøre en forskjell både positivt og negativt, hva velger du? DU kan gjøre forskjell, husk det! 

 

Vi skriver det i sand, det blir visket ut… Men vi satser på å hugge det i stein <3

Peace out 🙂

Ta vare på hverandre og andre 🙂

#PayItForward #Frivillighet #RefuggesWelcome #Syria #Syriacrisis #Lesvos #Julegaven