Lykkejeger, er du det? Lykkeblikk og ærlighet

Jeg kan løpe ved siden av deg med et stort smil, med LYKKE skrevet over hele meg, men du tror meg ikke! Du ser meg hvis eller hadde sett meg hvis jeg var ulykkelig eller trist og men ikke spurt om hva som er feil (en observasjon) Man jager etter lykken og ifølge SoMe er  vi lykkelige som aldri før, jeg skjønner ikke! En sa til meg en gang: på facebook lyver vi til de vi kjenner, men på twitter er vi ærlig med folk vi ikke kjenner og for meg er det litt sant! Jeg lyver aldri, men jeg viser ikke så mye tristesse på facebook, men på twitter kan jeg hyle og skrike om all urettferdigheten som plager meg! En tirsdag i september brukte vi 7 timer på å diskutere voldtekt, dønn ærlig og hvordan det føles og kjennes og jeg har aldri møtt noen av de menneskene som jeg “snakket” med! Fasinerende! 

Vi snakker nedsettende om lykkejegerene som klatrer seg inn over Europa nå, de kommer og tar fra oss alt som gjør oss så lykkelig! Jeg blir kvalm, hvis vi skal være helt ærlig og erkjenne, så er vi vel alle på jakt etter noe som gjør at vi har det bedre, glimt av lykke! Jeg liker de glimtene av lykke som sitrer i magen og gjør at øynene glitrer! Det er en fin følelse, jeg kaller de lykkeblikk! De varer ikke lenge, men de gjør godt for deg og de rundt deg! Jeg blir veldig glad hvis jeg bringer frem et sånt blikk hos noen andre, og det handler om å bli sett og om å se!

Men jeg er som alle andre, jeg smører på meg “det går bra masken” og den er så godt påsmurt at når jeg var veldig syk i sommer og kommer på legevakten og jeg klarte ikke å tre på meg maskene og min legevenninne sa, Men Marianne, hvorfor er du så lei deg og jeg bablet i vei om mange tenkelige grunner mens tårene silte, men sannheten er at jeg vet ikke hvorfor jeg antakelig jeg er så lei meg! Jeg kjenner hun har rett, jeg er nok lengs inni hjertet mitt lei meg, men jeg har ikke svaret på hvorfor enda.. Jeg mener ikke å være uærlig eller falsk men det er en overlevelsesmetode å si “men det går bra, klart det går bra, det må jo bare gå bra” Tenk på hvor heldig jeg er, bor i Norge, verdens beste familie, venner, nettverk og jeg flykter ikke og eier mer enn en plaspose.. Så det går bra, kjempebra! Jeg hører selv at jeg hører litt som en papegøye 😉

Men jeg lurer på hvorfor jeg er lei meg og finner det vel ut en dag, men enn så lenge så koser jeg med lykkeblikkene og når livet gnistrer innimellom og øver meg på å være dønn ærlig å si ting som det er! Litt av prosjekt Marianne 😉

Blitt 41 år og det er det ærlige ansiktet med en graverende rynke, sånn er det.. Men det går bra, kjempebra 😉


Et typisk hverdagslykkeblikk 🙂

 

 

 

 

Overnegativ og egentlig sur! Dustedag!

Møkkavær, møkkadag, møkkaform etc! Nå er jeg sur og det er sjelden men når jeg først blir det kan det ta laaang tid før jeg snapper ut av det igjen! Møkkagreier!

Jeg har ryddet to rom i dag og vasket noen vegger og da var jeg helt ødelagt og måtte ligge i stabilt sideleie for å komme meg litt oppover igjen! Fytti og det er kjedelig!

Hører liksom legen i det fjerne: Nå må du huske at du har to alvorlige sykdommer ( nå har hun fått Cruella De Ville sin stemme) og det hjelper jo;) Og du må ta hensyn! Bla bla..

Må jo tåle litt, men det gjør jeg ikke.. Tåler ingenting før jeg er gjennomsvett og tårene renner og alt er bare fryktelig grusomt vondt! Nå trapper jeg ned medisner igjen og hallusinasjonene er kommet tilbake som de gjorde på opptrapping.. Herremin, alle mulige greier av bivirkninger og gode blandinger! Men jeg kan jp trøste meg med at jeg skal på SSE i november, jippi liksom.. Skikkelig hurra! Jeg føler meg litt som de halvdøde rosene på bildet øverst! 

Hva ønsker jeg meg til bursdagen min, jo jeg ønsker meg bare bittelitt mere energi, sånn at jeg kan gjøre alt det jeg har lyst til! Jeg får ihvertfall øvet meg på å si nei til alle som ringer og vil gi klær til flyktningene og jeg må henvise videre! Det gjør vondt å si nei, jeg fordrar det ikke! Men det er vel læring og bla bla bla 😉 Men jeg samler jo fortsatt inn til #Gateteamet og det fortsetter vi med, men det er vi to om og da er det litt lettere! Jeg tror at jeg kommer enormt mye sterkere tilbake og jeg øver meg hver dag på det såkalte “Prosjekt Marianne” og jeg begynner å bli litt bedre på å øve meg 😉 Men jeg slår av telefonen to timer om dagen! Jeg sover hvis jeg må, jeg prøver å gå ut der det er stille! Jeg har etter siste hjernerystelsen blitt veldig lydsky og orker nesten ikke VAMP på headsett engang! Dustegreier! 

Men jeg gir meg ikke før jeg må! Jeg samler fortsatt inn til Flyktninghjelpen og er oppe i 6800 kr og det hjelper 🙂 Og jeg er jo så heldig med livet mitt at jeg er ikke lenge så negativ! Men i dag er jeg litt sur, men det går seg til 😉

Jeg ønsker alle en fantastisk regnværsdag 🙂 Og husk #PayItForward! Jeg regner med å løpe marathon i oktober eller noe sånt 😉

Vil du være med å bidra, gå inn her: http://hjelp.nrc.no/hjelp-flyktninger-paa-vei-over-middelhavet-/3-1191#.VeQjEZxFGjk.facebook

Prosjekt Marianne…

Jeg har vært på sykehuset i dag, spesielsykehuset for epilepsi (SSE) for oss som er kjent der 😉 Hadde EEG, kostholdstime og så legetime! Mye, men veldig heldig som får alt på en dag! På bildet her sitter jeg og kjeder meg fattisk litt før jeg skal inn til legen, helt til jeg tenkte på hvor heldig jeg er som har muligheten til å få all den hjelpen jeg får!

Jeg er i gang med dietten igjen, ketogendietten! Det føles veldig bra, jeg kjenner at denne maten er bedre for kroppen og tenkte nå skal jeg fokusere på å få i meg mere fett og kosttilskudd( minner meg om medisiner og det er jeg lei;) Uansett jeg motiverte meg selv til at dette skal bra, nå igjen 😉

Jeg går inn til legen som sier, du har aldri sett så sliten ut som nå! Jeg vet sommeren har vært tøff men hvordan går det nå? Jeg forteller at alt gjør vondt, men alt er bedre 🙂 Hun spør hva driver du med da mens du blir bedre og jeg fortalte entusiastisk over å samle inn til Gateteam og Asylmottak og Refugees welcome to Norway og litt nettreklame for min innsamling til Flyktninghjelpen som ligger mitt hjerte nærmest! Hun er enig at dette er kjempeviktig og fint arbeid, men jeg skulle få et nytt prosjekt av henne og jobbe med og det hørtes jo spennende ut… Hun sier: Du skal jobbe med prosjekt Marianne, du skal hjelpe deg selv! Du er syk selv om du nekter, du må ta dette på alvor! Jeg ble stum jeg, jeg visste liksom ikke hvordan jeg skulle takle det! Desuten skal jeg visst legges inn i november bare for å ødelegge dagen helt.. i to uker, TO UKER??? Det er jo en evighet på SSE, men vi diskuterte lenge og vel og jeg hadde fantastisk mange argumenter for at jeg trengte jo ikke det, er jo bedre, bare se på meg osv! Det hjalp ikke, jeg må og nå må jeg klare å snu dette til noe positivt.. Fint jeg har muligheten, heldige meg etc men egentlig har jeg lyst å lukke øynene og stappe fingrene i ørene å rope blablabla.. 

Jeg må si nei, sette grenser, ha ro osv etc! Møkkakjedelig! Men skal jeg håpe på å bli bedre så må jeg høre etter 🙁 Streng dame altså, men hun er veldig flink!

Jeg må visst vente litt med å redde verden, nå må “verden” redde deg.. Ditt prosjekt er at nå skal du redde deg selv og det skal tiden din gå med på nå..

Jeg skal bare litt først, men skal skjerpe meg, prøve ihvertfall 😉 

Virkelig prøve! Så sier jeg nei til noe nå, så kan dere ringe SSE å klage 😉 Jeg vil jo fly <3

#Epilepsi #SSE #Menneskerettigheter #Gateteam #Refugeeswelcome #Flyktninghjelpen

Og hvis dere vil hjelpe meg å støtte flyktninghjelpen så gå inn her:

http://hjelp.nrc.no/hjelp-flyktninger-paa-vei-over-middelhavet-/3-1191#.VeQjEZxFGjk.facebook