Det er vi voksne som må være villig til å høre på ungdommene våre.. La de streike, det finnes ingen Planet B!

Husker når jeg var barn så var Prima Vera stort, jeg skal ikke skryte på meg at jeg skjønte tekstene, men jeg skjønte det var veldig kult for bestemor var så sinna på Jan Teigen og synes han gikk laaaaaangt over grensen og var et dårlig forbilde for dagens unge 😉 Og jeg ble selvsagt enda mer mer fasinert av Jan Teigen det er sånn det fungerer.. Men når jeg ble ungdom, så forbedret smaken seg enormt og Billy Idol ble den store helten og jeg gikk med tvinnet kors i øret og svarte klær, neglelakk, naglebelter, skjerf og var igrunn nydelig.. Bildet over er av en av de mildere dagene 😉

En periode så var det så mye sminke at jeg var glad det var vindstille eller så hadde halvparten blåst bort 😉

Men allerede da var jeg overengasjert og stilte meg alltid på de “svake” sin side nesten uansett hva det gjaldt, jeg hadde ikke alltid gode argumenter, men jeg så skummel ut og det hjalp det innimellom. Noen til og med brukte meg som skremsel fikk jeg vite flere år etterpå 😉

Men jeg skravler meg bort som vanlig, det jeg skal frem er at ungdommen i dag er en finfin gjeng stort sett som alle mennesker i alle aldre. Som søsteren så klokt sa: “de er under opplæring” og da skal det også være rom for feil. Men sånn som jeg ser de nå så er det mye hjertet på rett sted. På fredag skal de ut i gatene og streike for at vi voksne skal våkne og ta ansvar for klimapolitikken til planeten vår som vi allerede har ødelagt alt for mye.. “Det er ingen planet B” et godt ordtak.. Men når det kommer til miljø, så har jeg masse å lære og jeg prøver å henge med så godt jeg kan og vi prøver å gjøre så godt vi kan her hjemme. Størsten skal streike og vi bygde opp en stor tale som jeg synes hun skulle holde på skolen for å få gyldig fravær, men den flotte skolen hun går på (forresten verdens mest miljøvennlige skole, skryte skryte) hadde selvsagt allerede lagd en plan og at de drar inn sammen og har satt av tid til å lage plakater og sette seg inn i saken:

https://nu.no/saker/2019/03/tusenvis-vil-skolestreike-for-klimaet/

Og jo, et enkeltmenneske kan gjøre en forskjell, Greta Thunberg:

https://www.framtiden.no/201902227407/aktuelt/klima/hvor-mange-vil-folge-verdens-sterkeste-jente.html

 

Jeg blir så stolt! Begge ungene går på Grønt flagg skole og er bevisst og det nytter. Det er vi voksne som må være villig til å høre på ungdommene våre og endre våre vaner som ikke har vært så gode. Og jeg blir så forbanna på voksne som latterliggjør ungdommene som skal streike og har meninger.. Hvorfor gjøre det, hvorfor drepe et viktig engasjement? Det er vi som har ødelagt og det er de som må rydde opp.. Som jeg skrev på en status:

“Hvordan drepe ungdommenes engasjement….”

“Vi får ikke stoppet utviklingen, det går for fort. Det er måten vi gjør det på som må endres. Vi må tenkte helhetlig.. Bare som eksempel, skolen vår som er verdens mest miljøvennlige skole som kommer til å skape mer energi enn den bruker. Et powerhouse. Vi må tenke i de store bildene og vi trenger engasjerte ungdom og de er født i den digitale verden og det er den måten de kommuniserer på og tar vi det fra de så får vi ikke de engasjerte ungdommene vi trenger og vi kan heller ikke forvente at en 14-15 åring klarer å tenke gjennom alle aspektene, men de er under opplæring og vi trenger at de bryr seg!”

https://www.powerhouse.no/prosjekter/drobak-montesorri/

Og jeg mener vi kan ikke ta fra de ting som de har hatt fra de er små for å straffe de når de engasjerer seg, vi må utvikle samme produktene på mer miljøvennlige måter, for vi får ikke stoppet den digitale utviklingen.. Men vi kan lage bedre premisser rundt den, men igjen jeg har masse å lære og jeg prøver så godt jeg kan å henge med.

Men vær stolt av ungdommene, la de få streike, la de få slippe til, la oss høre på de og lære av de. De er fremtiden vår og dette er engasjementet vi vil ha. Det er bedre enn dagens influencere som fokuserer på kanskje litt mindre viktige ting.. Men det er en annen debatt..

Og dere: Husk “Earth hour” det er også et statement:

https://www.facebook.com/events/552629978556803/

Og seriøst: Det er ingen Planet B….

#Klima #Miljø #Ungdom #Streik #GretaThunberg #Skolestreik #Naturogungdom #22mars #Støttungdom

Fortsatt når jeg googler elitefeminist så dukker jeg opp på linje nr to og jeg velger å være stolt, selv om jeg ikke helt hva en elitefeminist er.. Det er “skjellsord” fra Sylvi Listhaug og det er vel derfor jeg velger å ta det som et kompliment.

Fortsatt når jeg googler elitefeminist så dukker jeg opp på linje nr to og jeg velger å være stolt, selv om jeg ikke helt hva en elitefeminist er.. Det er “skjellsord” fra Sylvi Listhaug og det er vel derfor jeg velger å ta det som et kompliment. Dette bildet:

Så lenge det er behov for det så må vi fortsette å kjempe for kvinners rettigheter, vi trenger ikke å gå lenger enn til kommentarfeltet for å se at vi fortsatt har en lang vei å gå.. Menn som avskyr Islam bruker fortsatt trusler om drap og gjengvoldtekt som hovedtrusler, samtidig som de kjefter på muslimer sitt kvinnesyn. Jeg tror ikke de ser selv hva de driver med

Så lenge vi har kampanjer mot voldtekter i russetiden, så har vi lang vei å gå.

Før hadde vi “nei er nei” https://amnesty.no/voldtekt, nå prøver NORSKE KVINNERS SANITETSFORENING “ja er ja” og jeg håper det fungerer. To sterke stemmer!

Så lenge jenter må vise pupper for å få være med å rulle med russebussen, så trenger vi å kjempe..

Så lenge vi har #metoo kampanjer så trenger vi å kjempe, #Jegharopplevd kampanjer. Jeg tok en stemme-test på Twitter og det er triste tall:

Det er ikke lenge siden vi hadde og sikker har enda idretter jenter ikke fikk bli med i og jeg leste i et innlegg i går om forsvaret i kommentarfeltet under hvor selv kvinner skriver at kvinner kun passer på kjøkkenet evt saniteten i forsvaret. Kvinner må bli bedre til å backe hverandre opp og ikke trykke hverandre ned.

Mange kvinner mener vi har ikke mer å kjempe for, vi er så heldig allikevel og ja på mange måter er vi det, men vi kan ikke gi opp for det. Vi har døtre.. Så lenge vi har ministre på stortinget dom får oppføre seg som de gjør med kvinner som øverste ledere, så har vi lang vei å gå..

Reklamen vi ser som rettet mot jenter og mot gutter…Jenter er sweet og gutter er super, bare et eksempel.. Husker når minsten var liten og vi snakker liten, jeg fikk ikke tak i noe det ikke var et sverd på.. Reklamen rettet mot unge jenter og kvinner som er så retusjert at det er umulig å oppnå. Det viser ikke virkeligheten

Når jenter på ungdomsskolene blir kalt horer, pulbare og sluts. Så må vi fortsette å kjempe. Vi må vise de at det nytter

Så lenge vi hører til stadighet: Men “gutter er gutter” og det skal liksom unnskylde noe.. Da må vi fortsett å kjempe!

Vi har et ansvar om å endre holdninger og menn har et ansvar om å endre holdninger å si tydelig i fra om hva som er greit og hva som er langt over grensa.. Enkelte menn har ingenting på Stortinget å gjøre! Kvinnene i regjering burte gjort noe med det for lenge siden, det sender ut veldig uheldig signaler.

Menn tjener i gjennomsnitt 16% mer enn kvinner i Europa

Kappalh synes kvinner fortjener en powerdress og du er heldig og kan vinne en i dag…….

Mens Lindex gir 10 % av omsetning til gir 10% av omsetningen vår 8.mars til WaterAid. Så det bedrer seg litt etter litt..

Dette er et lite knippe av saker vi må fortsette å hyle om og gratulerer med dagen alle flotte, sterke damer. Stå på videre, det nytter!

Og alle kvinner der ute i verden, vi glemmer dere ikke! Vi kjemper for dere, vi gir ikke opp. Vi er her og vi lover å hyle for dere også!

Marianne: Elitefeminist (tydeligvis), godhetstyrann, hylekorist

 

#Kvinnedagen #8mars #metoo #Jegharopplevd #rettigheter #Elitefeminist #Godhetstyrann #Hylekorist

 

Kan skaffe linker hvis noen føler behov!