29 August 2014

Denne uken har vært spesiell, det har gått fra det ene til det helt andre! Jeg har vært med på mye og opplevd helt andre ting enn jeg pleier og møtt mange nydelige mennesker!

På mandag var det stordemostrasjon i Oslo NO2ISIS , Jeg var med! Jeg dro inn alene og hadde en litt flytende avtale med en av appelantene om at jeg kunne “finne” henne etter hun hadde holdt tale, hun hadde blå klær og noe på hodet! Utrolig nok fant jeg henne på Grønlandstorg etter hun hadde holdt en glitrende appell om at vi må være i forkant nå, ikke i etterkant som etter 22 juli 2011! Hun var en av mange talere! Utrolig flotte appeller, utrolig mange fine ord! Det tøffeste av alt er at unge muslimer har tatt til orde mot terror, de har fått i gang en storstilt demostrasjon og fått alle politikere på tvers av sine meninger til å stå sammen mot terror! Det var virkelig en opplevelse å se imamer, biskoper, prester, politikere, deg og meg stille seg side om side og kjempe for fred! Det var utrolig vakkert! Vi kunne virkelig oppleve at vi i Norge har ytringsfrihet, demokrati og det viktigste: plass til mangfold! Jeg blir så glad av sånt!


Bilder av noen av de flotte talerene! Tusen takk

 

Tirsdagen arangerte jeg med flere foreldre et “back to school party” for 1-3 klasse på vår fantastiske skole( Drøbak Montessori skole)! Glade barn, glade voksne! Det er så koselig 🙂

Onsdag var mannen og jeg med #Gateteamet i Oslo, vi hadde samlet inn masse klær og utstyr vi skulle gi videre til de som trenger det mere enn oss! Mannen har vært med flere ganger, men det var min 1.gang! For en utrolig gjeng #HjelpOssÅHjelpe, Gateteamet! De står der hver onsdag uansett! De deler ut mat, klær, utstyr, klemmer og smil og nestekjærlighet! Vi er heldig som fikk være med, veldig fint å se alle som setter pris på det og samtidig trist å se så mange som trenger hjelp! Men da er det bra med #HjelpOssÅHjelpe Der går alt på frivillighet og de er avhengig at folk rundt hjelper til og dette er en god sirkel! Vi samler inn i Drøbak og får det til Oslo og der blir det gitt til de som trenger! Helt mitt motto #PayItForward  


Samtidig denne uken har været vært vakkert og høsten er på vei! Hverdagen har startet og det er deilig! Jeg har møtt mange gode venner og størsten har mistet en tann, minsten har begynt på svømming og de er fornøyd med livet 🙂 Det er fint! I dag fylles huset opp barn, det er fredag og livet er fint!

Se menneskene rundt deg, ikke overse de <3

God helg fra Paradis Slyngveien   

18 August 2014

Det er lenge siden jeg har skrevet noe, jeg har ikke hatt lyst eller egentlig ikke så mye tid heller! Ungene har hatt 8 uker sommerferie og da går det i ett og det har vært deilig 🙂 Vi har vært i Tyrkia, stranden, Finnsnes og bare kosa oss!

Det er mange som lurer på hvordan alt går med det ene og det andre og jeg sier bare alt går! I bunnen så blogger jeg om epilepsi og evt verdens urettferdigheter som jeg synes er viktig!

Jeg er med i et forskningsprosjekt på SSE (statens senter for epilepsi) med ketogen dietten! Dvs lavkarbo, så lav at man skal ligge under 16 g karbo om dagen! Dietten går strålende, den virker ikke på anfall enda men bivirkningen er å gå ned i vekt og det har jeg gjort 🙂 18, 5 kg ca og jeg smiler lykkelig! Alle “medisinkiloene” er på vei bort eller som en fin dame sa til meg i dag at energi forsvinner ikke, det bare skifter form og hun mente hun hadde overtatt de! Jeg mener at jeg har hatt de lenge nok og er jo fan av “Pay it forward” konseptet 😉 Hun var igrunn ikke enig..

Uansett om anfallene er på plass, så er alt annet mye bedre og dette er et kosthold jeg trives med! Jeg er sjelden sulten og det er en absolutt fordel for de rundt meg 😉 kan sammenlignes litt med en sitronpresse hvis jeg har lavt blodsukker 😉 Det er spennende å se hva mat og næring gjør med deg! Dette er så interressant at jeg vil finne mere ut om det!

Ellers så har hverdagen startet i Paradis Slyngveien igjen og det er deilig, må innrømme at jeg blir litt svett når jeg fyllte ut kalenderen frem til jul, men sånn er det å ha aktive barn og er aktiv selv, vi er så heldig!

Jeg tenker på verden og hva som skjer! Denne sommeren har jeg absolutt savnet agurknyheter, nyhetene rundt om i verden er bare fryktelig, vi som er født i Norge har igrunn vunnet i lotto! Dermed så må vi hjelpe der vi kan, som sagt #PayItForward . Hjelp noen, smil til noen, ring en du vet er alene, alle kan gjøre en forskjell 🙂

Ønsker alle en strålende mandag <3