Jeg har startet hylekoret, sier som det som er populært å si nå: “Lik og del”

 

Mens bombene regner i Aleppo, skryter vår Innvandrings- og integreringsminister at vi har den strengeste aylpolitikken i verden, hun er så fornøyd for at vi har blitt oppdaget av selveste NY-Times som gjør det uattraktivt å komme til Norge. Listhaug skriver på sin egen facebookside “Lik og del” Hun sier det skal skremme menneskesmuglere.  De som kjemper for rettferdig asylpolitikk, er ikke så naive at de tror at alle som drar på ekstremt farlige flukt bare er godhjertet og kommer uten bagasje. Men flukten er hard og mange må handle kynisk for å overleve. De må ta alt for tøffe valg og selvsagt er det mennesker som kun er ute etter å utnytte andre. Jeg så dokumentaren til Kadafi Zaman som kom i Januar “Norge tilsalgs” Hvor syriske flyktninger i Tyrkia solgte “billetter” til reisen over til Hellas. De vet hvor grusomt det er og de har ikke noe valg mot folk som glatt rydder de av veien hvis ikke de gjør som de får beskjed om. De selger redningsvester som inneholder avispapir og liggeunderlag.. Barn settes i båten med armringer.. Og mange drukner underveis.. Når jeg var på Lesvos i februar møtte jeg de som hadde overlevd skrekkturen og kom lettet til Camp Moria, de visste ikke at Europa valgte å sperre de inne- De sitter enda fast i camper i Hellas, mange uten håp. Men høyreekstremister angriper camper med molotovcoktail, steiner og hatytringer. Det er så ille..

Men her i Norge skryter vi av at vi sparte masse penger på å ha vært streng og midlene skulle brukes på klimaet som mange i FRP ikke tror på. Det sitter EN lege på Trandum og bestemmer hvem som skal få komme inn og hvem som skal returneres. Denne legen sitter og ytrer seg på grupper som er opptatt at Norge er for Nordmenn og Pegida sine sider. Han uttaler: “«Bygg grensegjerde mot Sverige ? Ikke vent til invasjonen er i gang!» Det er ikke greit, man må være nøytral i sånne jobber og ser mennesket, ikke hvor de kommer fra. Jeg kunne ikke sittet der og bestemt, jeg er ikke nøytral og jeg hadde sikkert sluppet inn alle. Jeg får vondt i hjertet hver gang jeg går i Oslo og må si nei til tiggere. 

Vi sendte ut en 7 år gammel gutt, natten før hans første barnebursdag. Til et farlig land som han ikke har noe minner fra. Han har søstre som får bli i Norge for de har vært her så lenge. Jeg tror første steg til at flyktninger får tilhørighet er at familier er sammen. Jeg kjenner folk som har familie spredt over hele verden.. Det gjør ingen trygg uten sine nærmeste! Jeg blir så lei meg og det er ingenting i forhold de hvordan de føler seg. 

Vi ser på nyhetene at barn kommer viftende med hvite flagg for å komme seg i trygghet fra IS, de blir fraktet til flyktningleire og kommer til en stusslig men tryggere hverdag. Vi ser fra de samme nyhetene at “vår” journalist blir antakelig beskutt av IS for å rapportere hva som skjer. De mister terreng, de mister makt.

I Syria sier Assad at han sover godt om natten, bare det sier så alt for mye..Han sover godt om natten samtidig som han bomber eget folk i filler. Det er ikke et helt sykehus igjen i Aleppo, det er 30 leger på ca en halv million mennesker..Mens her i Norge er vi mest opptatt av å stenge grensene våre, vi bygger også “en mur” på Storskog men vi kritiserer Trump. De samme reglene gjelder tydelig ikke her. 

Vi som prøver å snu trenden her blir kalt Godhetstyranner og hylekor.. Ja, det er greit kjenner jeg. Jeg kommer til å hyle så lenge jeg har stemme. Vi er alle like mye verdt, vi kommer alle fra den samme planeten. Jeg anbefaler igjen boken til Fredrik Græsvik, #Flukten hvor vi får vite historien bak hva som skjer og hva som satt igang hele den arabiske våren samtidig som vi følger en famile som er på flukt fra Syria og kom til Norge. 

Torbjørn Harr var i Thessaloniki sendt ut fra Unicef og sier at alle som sitter fast der drømmer å komme i trygghet, men ingen nevnte Norge som mål. Tipper en del her setter enormt pris på det og retter opp ryggen og er fornøyd med vår strenge asylpolitikk..Jeg blir trist

Mange sier at vi kan ikke redde alle, vi kan ikke være hele Norge sitt sosialkontor, jeg har ikke opplevd en som jobber aktivt for å hjelpe folk i nød som har uttalt det. De fleste sitter fast i nærområdene som overhodet ikke har mere kapasitet til å hjelpe folk som kommer, de som flykter med livet som innsats.

Jeg vil hyle, jeg vil hjelpe, jeg prøver så godt jeg kan og det hjelper litt. Bare vi får hjulpet en av gangen, så har vi hjulpet litt. Vi må slutte å tenke, vi må slutte å snakke, vi MÅ handle. Det nytter, jeg vet det nytter og jeg har sett at det nytter. Jeg kommer til å fortsette selv om jeg blir kalt “venstrevridd drittkjerring” Og får slike meldinger: “Fy faen du er kvalm! Jævla skinnhellig muslimelskede landsviker, skulle ønske du ble voldtatt av alle disse du forsvarer, men du er ikke verdt det engang! 
Jeg blir kvalm av å lses hvor mye du liksom bryr deg! Kanksje du heller skulle se de norske, våre kandsmenn som sliter i stedet! Du er sikkert en av de som støtter at julegudstjenste skal avvikles og som hyller navne dagen til Muhammed
At du ikke skammer deg”

Men jeg skal aldri si noe stygt tilbake, det er ikke verdig å bli usaklig og tape på å snakke stygt

Uttalelse fra Sylvi Listhaug sin Facebook side:

“Dette er viktig signal som når ut til hele verden gjennom New York Times. Trøkket på tvangsretur og kursendringen i norsk asylpolitikk under FrP og denne regjeringen blir lagt merke til. Det er bra! Tiden for prat er forbi – nå er det handlekraft som gjelder (Y) Vi skal føre en streng politikk, og det betyr at de som får avslag skal ut. Enten frivillig eller med tvang! Lik og del hvis du er enig!”

https://www.facebook.com/listhaugfrp/?fref=ts

http://www.tv2.no/nyheter/norge-til-salgs/

http://www.drapenihavet.no/no/voldelig-angrep-mot-flyktninger/

https://www.nytid.no/fremmedfiendtlig-asyl-lege-pa-trandum/ 

http://www.tv2.no/a/8727873/ 

http://www.dagbladet.no/nyheter/assad-om-barna-som-ble-drept-i-syria-krigen—jeg-sover-godt-om-natta/64244539

http://mobile.nytimes.com/2016/11/13/world/asia/a-deported-afghan-boy-returns-to-a-land-nothing-like-home.html?smid=tw-nytimesworld&smtyp=cur&referer=https%3A%2F%2Ft.co%2FLGXUCWpCQ3 

Sier det som er så populært å si nå: Lik og del…

#Listhaug #Flukten #Assad #Irak #Syria #hylekor #Godhetstyrann #ViMåHjelpe #Bidra 

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe.. #PayItForward

 

 

 

Det er noe med å ikke alltid være så sta ;)

Satt på bussen i går på vei til jobb og kjente at noe som minnet om en jernklo la seg rundt hodet mitt og jeg kom på at jeg hadde glemt medisiner og da er det bare å forvente en noe kjip dag og en enda verre morgendag.. Så kom jeg hjem og clusteranfall var på vei og ungene var på vei, så jeg tok en nessspray som skal hjelpe men med litt skjelven hånd så traff jeg øyet 😉 Men jeg er jo positiv og tok en ny og tenkte mens øyet kjentes smålammet og smertefullt ut så ville ikke øyet få et eget anfall ihvertfall..Må jo være positiv 😉 Dagen gikk bra, kvelden også. Laget masse jule te og pakket inn 25 julegaver og hadde tre vidunderlig unger her og jeg holdt på til kl 21.00, da var det akkurat som å stikke hull på en ballong og da skjønner jeg jo hva legen mener.. At det å bremse litt av og til  og litt mye sier hun ikke bare for å være slem 😉 Jeg tror jo det, men kanskje hun har fortjent å få Hippokrates ed alikevel..Kanskje. Hun driver og mumler om energibanken min og innskudd og uttak..Og jeg er nok flinkere å ta ut energi og evt bruke et par kredittenergikort også. Men det er sånn jeg fungerer best 🙂 Kanskje jeg skjønner en dag at det skal tilbakebetales, men den tid osv

Natten ble som forventet, mye våken og et epilepsi anfall og vondt i hodet hele tiden og våknet mye og lekte kylling på spidd, dvs og rulle rundt i ring hele natten med vondt bristet ribbein som aldri blir helt bra for at jeg ikke hører på legen.. Ja ja. Det er noe med å ikke være så sta.. I dag det vært hodepine fra Helvete, øyet har jo fått medisin så det har det ganske bra 😉 Men ettermiddagen har vært et helvete.. Noen ganger føler det ut som man er i konstant storm, som når jeg var ute og gikk i blåsten før i dag. Det var flau bris i forhold. Men heldigvis er jeg glad i mye vær 😉 Det var helt klart verdt å være ute med tre timers god samtale med en veldig veldig god venn <3

Sånn ser man ut etter div medisiner #Illustrasjon #koko 

Når jeg kom hjem senere, så kjente jeg at dette blir jo ikke bra, så jeg lekte duracellkanin for hvis jeg slapper av så smeller det. Minsten og jeg hadde gourmetmiddag som han lagde dvs Grandiosa, mens vi så på Julekongen. Veldig koselig 🙂 Så koselig at jeg tenkte at når går det jo kjempefint, gikk på badet og bang.. Våknet med en stemme utenfor som sier “Mammaaaaaaaa, går det bra” Eh nei, har hatt anfall og han bare okei, det visste jeg jo. Og kan jeg gjøre noe for deg? Neida, jeg finner sofaen selv og så lekte vi videre zombier på sofaen. Etter “Nytt på nytt” så kjenner jeg at jeg er høyst i live og au ca overalt og har fått skrapet vekk blodet fra nesa og fjeset. Jeg må ha kræsja nesa i noe 😉 Så nu er jeg godt medisinert og får meg en god hangover i morgen, godt jeg ikke har noen planer før på mandag. Da begynner innspurten til Julemarkedet og alle tråder må nøstes opp. Det har vært noen “frekkaser” som har minnet meg på at du sa i fjor at du ikke skulle ta ansvaret for julemarkedet dette året, men det hadde jeg jo glemt 😉 Det tar ufattelig mye tid, men det er ufattelig koselig også. Absolutt verdt det 🙂 Jeg satt forresten inn et stort innskudd i energibanken min forrige uke når jeg dro på VAMP konsert alene for meg selv, det var jo helt magisk 🙂 Litt teit å dra med en megagigabag til Gateteamet med et ribbein som ikke er helt i hus, men igjen absolutt verdt det <3 Og denne uken var det noen andre som tok ut av energibanken min med å sende meg en hatmelding på Facebook, men det må man desverre regne med når man har sterke meninger. Men det er jo ikke hyggelig å få så sinna meldinger. Skulle ønske at de som er så sinna og muligens redd kunne komme på en kopp kaffe i stedet og snakke om det. Jeg ber de ikke bli enig med meg, men kanskje de kunne skjønne at det ikke er så farlig å slippe nye mennesker inn i livet sitt og utvide horisonten..

Men sånn er det, dette blir en litt amputert fredagskveld og kanskje litt resten av helgen, men det går jo bra, kjempebra 😉 Som jeg sier til det kjedsommelige

Ønsker alle en strålende helg med stormfulle høyder, jeg drar luen ned over ørene og leker månen på bildet nedenunder med godt og mørkt rundt meg

 

#Epilepsi #Anfall #cluster #Au #ribbein #energibank #medisiner #sta #endamersta #forstaforegetbeste 

Jeg er ingen mammablogger, men jeg er en mamma :)

Husker i år 2000 på høsten, jeg hadde en underlig periode hvor jeg gråt for ingenting og jeg ville bare spise egg. Jeg drømte om egg i alle varianter på natten og jeg gledet meg til middag hvor mannen hadde lovet å lage omelett, han kom hjem med pølser i stedet og jeg gråt og gråt og forbannet han opp i mente.. Mamma sa tilslutt, du er gravid skjønner du og da gråt jeg enda mer.. (jeg gråter egentlig sjelden og hvis jeg gjør det, så er det på vegne av noen andre eller annet) Jeg dro på jobb og fikk kjøpt meg en graviditetstest og den lyste blått før jeg fikk tatt den.. Etter et kvarter etter jeg tok den så hadde vi samling i stua. Jeg bodde på jobben i perioder, jeg jobbet med ungdom som hadde rusprobleber., men anywho, jeg fikk så vondt i magen at jeg klarte ikke å røre meg, og noen måtte hjelpe meg inn i leiligheten min på jobb. Mannen hentet meg og han sa med en gang at vi MÅ på sykehus og jeg tenkte at neihei det skal jeg ikke, men jeg måtte og da tenkte jeg at jeg skulle hvertfall ta meg en røyk før jeg skulle på sykehuset, men jeg klarte ikke og da skjønte jeg alvoret.. Han ringte 113 og ambulansen møtte oss halvveis og bare sa til mannen at ikke prøv å følge etter, du kommer når du kommer og der satte de blålysene i gang. Når jeg kom på ahus så tok det ikke lang tid før de skjønte at jeg var gravid utenfor livmoren som hadde blitt en stor blødning og jeg ble operert ganske med en gang, Det tok tre timer.. Jeg våknet opp etterpå og skulle ut av sengen og det fikk jeg ikke lov til, men jeg gjorde jo såklart det alikevel. Dagen etter dro jeg hjem, jeg krevde å få dra hjem.. Ikke mitt smarteste øyeblikk.. Jeg hadde 60 over 30 i blodtrykk og det tok 5 dager før jeg ble lagt inn igjen. Jeg måtte jo hjem, jeg skulle på julebord med jobben.. Jeg var ganske syk i forkant, jeg hadde gått ned 22 kilo på 1,5 måned pga epilepsi medisiner. Kroppen taklet ikke å bli gravid.

Etter det ble jeg skremt og tenkte at jeg vil ikke ha barn. Jeg sa til mannen sommeren 2003 og hvis du vil ha barn så tror jeg du må finne deg en annen dame og han nikket bare og sa ja ja.. Da tok det 2 måneder så var jeg gravid og det er helt fryktelig å være gravid synes jeg, men jeg er blitt verdens verste (evt beste) ulvemor.. Jeg som ikke skulle ha barn fikk to barn på 23 måneder 😉 Sluttet å amme den ene for jeg var gravid med den andre 😉 Og de er de største undrene som finnes <3

Jeg skal ikke fortelle om dem, for det er deres egne liv og historier, bortsett fra at de er verdens vakreste så klart 😉

Her er 12 timer etter fødsel nr 1 🙂

Noe av det viktigste som mamma mener jeg er å tørre å slippe de fri, det er så vanskelig men viktig for barna å bli trygg på seg selv, i seg selv. Tørre å satse, tørre å la de oppleve sine egne liv. Jeg vil skjerme de fra alt som er vondt men de kan jeg ikke desverre. De lærer av feil og de lærer av litt motgang. Jeg ble kalt mammablogger og ble saksøkt dem ene gangen jeg skrev om et av barna som hadde en skrekkelig, kjip opplevelse.. Jeg er ingen mammablogger, men jeg er en mamma som alltid vil ta opp kampen hvis de blir behandlet dårlig. 

Jeg mener at noe med å verne om barna sine er å ikke legge ut bilder av de på nett, de skal ha deres egne liv på nett etterhvert. Sånn er verden blitt og da er det ikke gøy å oppdage at foreldrene har lagt ut bilde på bilde av deg i alle situasjoner. Jeg skjønner at man har lyst til det, vi vil jo dele det vakreste vi har. Men vi har et ansvar og selv om vi ikke deler bilde av barna våre på nett, så er vi like glad i de. Dette synes jeg er så viktig, internett er mye positivt, men det er skummelt også. Det skal ingenting til før bilde blir stjålet og manipulert. www.Barnevakten.no har advart og advart oss mot dette. Del gjerne dine egne historier, men respekter barnet ditt. Vet at mange som ikke er enig, og det er helt greit. Men jeg håper flere vil tenke seg om. Vi voksne er immigranter i nettverdenen, mens barna er innfødte og de som har kommet seg på facebook, twitter, instagram etc de sier at foreldre er de som trenger mest å lære om nettvett og jeg kjenner meg igjen. Nå får vi minner fra facebook hver dag og jeg gremmes av enkelte statuser jeg hadde for 8-9 år siden, jeg hadde virkelig ikke peiling. Bratt læringskurve og jeg har mye å lære enda, men jeg prøver og jeg er ikke redd for å spørre barna om hjelp 😉 Jeg har også lagt ut noen bilder,men det gjør jeg ikke lenger hvis ikke jeg har tillatelse av de og da gjerne bakfra eller langt unna. Men det er man må tenke på: hvis man må legge ut bilder så ikke tagg de på skolen eller i barnehagen de går.. Bare ikke

Men jeg som ikke skulle ha barn er i overkant en engasjert mamma og jeg elsker det. Mine vidundere er nå 10 og 12 år og det er spennende. Jeg blir også usaklig, sinna og er slettes ikke pedagogisk riktig og kan bli flau over engen oppførsel i blandt, men samtidig så er jeg en mamma som har tid, svarer på alt og er tilstede for dem på skolen og hjemme, jeg prøver i hvertfall. Vi kan bare gjøre det beste vi kan. Jeg lærer de det som er viktig for meg, for oss. Jeg er ingen “topptur og ut i skogen mamma”, men jeg er en litt alternativ mamma og håper det er bra nok. Jeg lærer noe av barna hver dag, lærer å se ting på nye måter 🙂 Minsten spurte meg i går: “Mammaaa, kan katter være allergiske og jeg sa ja, de kan få alle sykdommer vi har og da lurte han på hva vi gjorde hvis vår nye katt var allergisk for mennesker” Måtte tenke litt da 😉 Herlig! Min mamma var og er en litt i overkant alternativ mamma og jeg mener jeg har lært det viktigste av henne og pappa. Hun er litt smårar og vennene våre har alltid satt veldig pris på en tilstedeværende mamma som min som svarte på alt vi lurte på og som var tenkte litt utenfor boksen 😉

Her er jeg utkledd som et datavirus, jeg skal være med minsten på Halloweenfest, som sagt: hva gjør man ikke 😉

Her er mamma og jeg når jeg er 15 år 😉 Good times, lækkert 😉

http://barnevakten.no

#Mamma #Mammablogger #nettvett #barnevakten #galmamma #gravid #håpløs #sta #Syk #Sykdom #Epilepsi 

 

De har ikke lyst til å flykte, de må…

Sitter på bussen og hører på musikk og kjenner jeg blir bare forbanna, hvordan kan folk tro at noen rykker opp barn og familie fra det og de som er kjent og kjært for å vandre og ikke vite hva de går til. De bærer det lille de har i plastpose og må forklare barna sine at, nei du får aldri se dukken din som du savner igjen for vi kommer aldri hjem igjen . De har ikke lyst til å flykte, de må.. De har ikke noe valg. De som bor i Aleppo har fått til fredag kveld å forsvinne før Russland og Assad regime bomber det på nytt i filler..

De blir kalt lykkejegere, jeg lover de er ikke mye lykkelige der de vandrer med håp om et bedre liv, et liv i trygghet.

1.2 millioner sitter fast i Mosul. Sitter fast mellom IS, regjeringsstyrker og mange andre som kaster seg inn i kampen.

 Det er så vondt å se mennesker på flukt og da tenk hvor vondt det er å være på flukt, du har ingen ide om hva morgendagen bringer.. Klarer du å sette deg inn i det? Jeg planla i går hvordan kvelden i kveld skulle bli og gledet meg til tente lys og fyr i peisen.

Jeg håper flere blir forbanna!!

Det handlet plutselig om oss og ikke dem sier Fredrik Græsvik i boken #Flukten som er utrolig bra og jeg lærte mye av denne boken også som alle de andre.

Anbefaler alle å lese boken, vi lever i historien. Dette skjer nå og vi er en del av det

Grunnen til at jeg ble så sinna var at jeg hørte på Elias av Lars Bremnes og de siste setningene der om at de bare vil hjem igjen å finne sine kjære.. Tenker på alle som aldri får oppleve det, som druknet i Middelhavet på vei mot noe de trodde var en bedre fremtid.. Jeg har snakket med noen som sitter på mottak og egentlig bare vil hjem igjen for det er ingenting her. De kan vi ikke sende hjem igjen for det er fare for deres liv..

Bare tenk litt på hvor heldig vi er, bare tenk..Alt det vi tar for gitt.. Jeg vet jeg gjentar meg til det kjedsommelige, men jeg kan ikke være stille. Jeg vet det nytter og jeg håper flere engasjerer seg der de kan.

Vi alle kan gjøre noe. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt <3 Vi må ikke bare snakke, vi må handle!

I januar reiser jeg ned til Hellas igjen. Jeg reiser ned med klær og utstyr fra Refugees welcome to Drøbak, jeg reiser ned som en Volunteer, jeg skal jobbe som “Teachers without borders” og samarbeide med “Nothern lights aid” , Virkelig et samarbeid på tvers, nettopp fordi vi har alle sammen har felles mål. Vi vil gjøre en forskjell for folk i nød og vi vet at det nytter..

Vil du være med å bidra, ta kontakt <3

Linker:

https://www.nrk.no/urix/far-ti-timer-pa-a-komme-seg-ut-av-aleppo-1.13209074

https://www.nrk.no/urix/disse-slass-mot-is-i-mosul-og-om-makten-etterpa-1.13209504

http://www.kagge.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&b_kid=1044807&b_id=1651506

https://www.youtube.com/watch?v=01NwsLutuRI

#Payitforward #detnytter #forbanna #folkpåflukt #Syria #Mosul #Aleppo #Eliassang #Flukten #hellas #Kavala #Volunteers #TeachersWitoutBorders #NorthernLightsAid #Safepassagenow