5 februar 2014, Verdens Galskap


Sitter på bussen, tenker, hører på Kari Bremnes hennes tolkning av «the rose»! Den handler om at kjærlighet er for alle, uansett hvordan man er eller ligger an her i livet..det er jo helt rett, men samtidig er det helt feil..Jeg er på vei inn på en utstilling om Barnebruder, 40.000 tusen barnebruder blir giftet bort hver dag, gjerne i en alder av 8 år! Jeg lurer på om de noen gang får oppleve kjærlighet, uansett når de er 8 år bør de oppleve helt andre ting enn ekteskap og sex, mange av de føder barn når de er 9-10 år pg er igrunn ødelagt for livet.. opplever de kjærlighet, kjenner de noen gang at noen er oppriktig glad i dem? jeg blir så trist, dette skjer i 2014 og verden går mange steder bakover i tid! mens her hjemme på oljeberget er den store diskusjonen om vi får se OL 2014 i arbeidstiden, det er flaut, kjempeflaut!! Verden har ordentlig problemer og vi er livredd for å gå glipp av noen som skal gå på ski og skøyter..

 
Syrialøsning står på vent mens de som skal prøve å løse de sitter på luksushotell og avventer, ingen løsning er i emning engang! det er så jævlig å se nyheter om dagen å vite at man for ikke gjort noen ting, noenting..vi kan støtte med litt penger, men noen ganger føles det det hjelper kun på egen dårlig samvittighet og de som trenger det og vi her hjemme trenger ikke større ego!
 
OL har blitt veldig politisk denne gangen, brudd på menneskerettigheten, vårt eget naboland! De liker ikke homofile, løshunder, folk som banner eller stort sett de som går litt i motvind! Jeg mener ikke at idrettsutøvere skal boikotte OL, det er lingen løsning! Løsningen er kanskje som Amnesty sier, prat om det så ofte som mulig, si meningen deres dere som blir hørt, dvs politikere osv! Jeg håper de løsner litt..
 
Sør Sudan er heller ingen julaften om dagen, det er bare skrekkelig og vi glemmer de litt,  Syria er litt nærmere og Egypt begynner folk å bli litt lei virker det som.. den arabiske våren startet for 4 år siden og mye har skjedd, det er derfor de som er der kjemper videre selv om det for oss blir gammelt nytt! 
 
jeg kjenner jeg er litt i harnisk over hele verden, hvor er nestekjærligheten, hvordan kan vi se våre medmennesker mere! hvordan kan vi fordele goder, hvordan skape fred og menneskeverd? Er alle mennesker like mye verdt? tør vi innrømme hva vi egentlig tenker om det? Når en Hollywood stjerne dør er det spalte opp og ned og i mente, men at 85 stk blir bombet i Aleppo får kanskje en halvside, vi vil ikke ta det innover oss, Det er enklere å sørge over den ene.. 
 
jeg er i Oslo og skal gå å gremmes på utstilling å se hvordan det er når barn blir giftet bort!! Vi er heldig i Norge!
 
Jeg kommer fra utstillingen, har ikke så mange ord igjen – her er bilder…
 

Her er Sarita 14 år rett før hun blir sendt til sin nye mann, hennes 8 år gamle søster ble giftet bort til to brødre…
 
 De får kanskje aldri oppleve kjærlighet….
 
 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg