Påskeaften 2014

Jeg er så heldig! Jeg ligger på sofaen og tenker skal jeg velge: “engler og demoner” skal jeg se “Harry Potter”, skal jeg lese min nye bok eller skal jeg bare surre…! Tenk så viduderlig å bare kunne sløve og velge og vrake og har det godt! Jeg tenker mer og mer på hvor heldig jeg er og hvis jeg synes jeg har det litt vanskelig er det stort sett det vi kaller luksusproblemer, hva skal vi velge..Tenk så utrolig heldig vi er og har så mange valg! Hva skal vi ha til middag, vi kan velge mellom akkurat det vi har lyst på! Hva skal vi gjøre i dag, skal vi gå på stranda å møte en flokk med venner eller skal vi kose oss hjemme med en film, eller vi kan faktisk møte venner og famile akkurat som vi ønsker! Jeg lurer på om vi stopper nok opp og tenker på hvor priviligerte vi som regel er her i Norge, jeg føler at siden vi er så heldig her så kan vi bidra til de som ikke er i nærheten av å ha det sånn som oss 🙂

For to uker siden var jeg på medlemsmøte på Amnesty Norge og vi diskuterte og skulle finne løsninger på hvordan vi kan bevisstgjøre “mannen i gata” på den nye kampagnen #StoppTortur som starter nå i mai, vi snakket også mye om hva vi synes er det viktigste arbeidet Amnesty gjør og bør gjøre videre! Vår gruppe landet på ytringsfrihet som toppsak fordi hvis man har ytringsfrihet så kan man snakke, blogge, twitre osv om alle de andre sakene som vi er opptatt av! Vi alle har saker som ligger vårt hjerte nærmest, min sak nå er Syria, hvordan kan vi gjøre litt hver for å kunne hjelpe litt!

På onsdag skal jeg på “galla” på Wallmanns i Oslo hvor temaet er Syria, min store helt Jan Egeland skal komme dit og det var nok for at jeg meldte meg på! Han fortjener Nobels Fredspris for sitt stadig pågående arbeid for en bedre verden! Vi trenger flere som han, absolutt 🙂 Jeg føler ofte at man gir litt opp og mange tenker at uansett hva jeg gjør så vil det ikke hjelpe noe.. jeg kan bare bidra litt så det hjelper ingen er en standarfrase! Men f.eks Amnesty sine signeraksjoner viser gang på gang at det hjelper, de får løslatt fanger som sitter inne , samvittighetsfanger! De har fått omgjort dødstraffer ved at folk over hele verden har engasjert seg og signerer aksjoner, det kan redde liv! Så hvis man mener man ikke kan gjøre noe så er det feil, man kan hjelpe til med signeraksjoner og appelere til myndigheter som holder folk fengslet fordi de har krevet ytringdfrihet og turt å åpne munnen! Alle kan hjelpe litt og jo flere som blir med å hjelpe litt jo større håp er det for en bedre verden!! Jo flere som er med å bevisstgjøre og fortelle om hva som foregår rundt om i verden og bringe nyheter videre, da er sjansen større for at problemene blir mindre, opplysning og kunnskap er makt! Vi må videreformidle, vi må snakke om de kjipe tingene og tenke at det angår oss alle selv om vi bor her i Norge! Vi som er så heldig å ha ytringsfrihet, vi må bruke den!!

Jeg leste om den moren som omgjorde en dødsstraff for den mannen som hadde drept sønnen hennes, hun benådet han! Det er fantastisk, jeg er imponert over henne som nektet å holde “øye for øye” mentaliteten ved like og brøt et hevnmønster! Hevn resulterer bare til mere vold og drap! Vi mennesker kan komme oss et steg videre og da kanskje vi kan jobbe frem fredeligere løsninger!

Jeg nevner igjen “Tilbords med fienden” med Fredrik Græsvik og Tom Viktor Gausdal som klarte å samle “fiender” rundt bordet for å dele et måltid og snakke sammen og

kommunisere på et annet plan, det er en mulighet til å finne diplomati og løsninger uten at det er hat, vold og respektløshet ovenfor hverandre! Vi mennesker er så enkle, stae og kompliserte at vi aldri kommer til å bli enig , men vi kan kanskje begynne å lytte til hverandre og finne løsninger på tvers av uenighetene!

Jeg tror det er håp, jeg er kjempenaiv og det er fint å være det for da gir jeg ikke opp håpet om bedring i verden #Naiv og fornøyd!

gjentar meg selv :Peace begins with a smile

Se menneske rundt deg, ikke overse de

Peace Out og god påske videre <3

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg