Blogg om bloggeren Raif Badawi 20 mai 2015

 

“Free Raif” #FreeRaif Jeg er sikker på at de aller fleste har hørt om bloggeren fra Saudi Arabia Raif Badawi som ble fengslet for sine ytringer, han ble ikke bare fengslet men også dømt til 10 år i fengsel, Tusen (1000) piskeslag og 10 års utreisenekt etter endt soning! Han har sittet inne en stund og blitt pisket 50 ganger, han har 950 piskeslag igjen.. Han ble så dårlig at de må utsette torturen?!?! 

Jeg hørte på hans kone i går på litteraturhuset, hun bor nå i Canada med deres 3 barn hvor eldste er 11 år! De er stolt av faren sin i den grad de skjønner hva han har gjort! Han har prøvd å bruke retten sin til ytringsfrihet, men ble sett på som en trussel mot Saudi Arabia sin suverenitet (deres ord..) Amnesty kaller han en samvittighetsfange, men i Saudi Arabia blir de som snakker med Amnesy ansett som terrorister, det er også terroisme hvis man benytter seg av ytringsfrihet og forsøker seg på diskusjon om blandt annet om religion, kvinners rettigheter etc..  Raif Badawi er også anklaget for apostasi og det betyr “frafallen” fra sin religion og kan straffes med døden! I tilfellet til Raif Badawi har han og Ensaf Haidar (hans kone) Blitt motarbeidet fra familiene på begges sider! Hans far har ringt myndighetene og prøvd å få han henrettet og hennes familie har dratt henne til retten for å få de skilt ved dom! Hun nekter, hun valgte og flykte istedet!

Deres historie er helt spesiell: han ringte feil og han møtte henne på den andre linjen og hun la på tre ganger før det endte med at de pratet hele natten og de fortsatte å prate! De så hverandre gjennom vinduet og hun kastet ting ned til han som roser og andre småting! Han gikk til hennes familie og ba om hennes hånd men familien nektet, men etter kjemping fra dem begge så fikk de gifte seg 🙂 Etter bryllupet tok han henne med til deres leilighet og den var fyllt opp med alle tingene hun hadde kastet ned til han 🙂 Når hun fikk spørsmålet om hvorfor hun falt for han så sa hun bare: – Det er vanskelig å beskrive Raif, Han er perfekt! Hun ble spurt om hva hun tenkte når han blogget og startet nettsider og om hun ville bedt han være forsiktig hvis det var nå og hun svarte: Hvorfor det, han har ikke gjort noe galt! Og det har han ikke, det er utrolig trist at denne flotte personen er sperret inne ant. med folk fra andre land som ikke snakker språket slik at han ikke kan kommunisere med noen..

Jeg blogget ifjor og ble kallt et netttroll og en krenker, jeg fikk konsekvenser og fikk mediastyr! Jeg skrev en blogg som het “Mamma på krigstien” Men etterhvert følte det litt mere som “Mamma i krigen”  Men derfra til 10 års fengsel og 1000 piskeslag! Vi tar ytringsfriheten litt for gitt, vi vet ikke hvor heldig vi er! Men ytringsfrihet betyr ikke å lire ut av seg dritt ukristisk, men at vi har friheten til å mene hva vi vil om de store spørsmålene og de små tingene! Vi skal ikke krenke, men det er lov å være kristisk og skeptisk til hva som foregår! Helt utrolig at Raif Badawi og mange mange andre må tåle en så grusom straff for å mene annet enn sin regjering og land..

Her synger Lars Vaular sin sang han har laget ut av brev som er sendt til Amnesty fra skolebarn, sangen hetet “Det ordner seg for pappa” Lars Vaular sa noe veldig viktig: Jeg er fra en generasjon som ironiserer veldig mye, og ikke tror at det vi gjør betyr så veldig mye. Men det har jeg lært at det faktisk gjør gjennom arbeidet med Amnesty, Og du må tørre å tro at du kan gjøre en forskjell” Og det er så viktig, alle kan bidra på en eller annet måte som er min hjertesak #PayItForward
Jeg håper flere engasjerer seg i saken til Raif Badawi og signerer Amnesty sine kampagner for å legge press på Saudi Arabia og få de til å slippe ut sine samvittighetsfanger og la de få ha sine meninger uten at de har krenket “Guds lover” For lovene i Saudi Arabia er nemlig skapt av Gud og ikke av mennesker og der ligger mye av problemet! De har Sharialover i Saudi Arabia og de har ogsp et eget religiøst politi: Muttawa
Her er noen av lovene : innførsel av alkohol, pornografi og svinekjøtt er strengt forbudt. Det er dødsstraff ved halshugging ? med sverd, og i full offentlighet – for voldtekt, drap mm. Også smugling av narkotika straffes strengt, og det skilles ikke mellom svakere og sterkere narkotiske stoffer, heller ikke mellom smugling og besittelse. Enkelte medisiner (blant annet amfetaminer) anses som narkotika.

De tradisjonelle straffemetoder som pisking, amputasjon og dødsstraff brukes også mot utlendinger, men da gjerne ressurssvake fremmedarbeidere eller ulovlige innvandrere fra Asia og Afrika.

Konen til Raif Badawi fortalte sin historie med en oversetter og ekspert på Saudi Arabia og en fra Amnesty som intervjuet henne! De var også spørsmål fra salen og det var mange engasjerte folk! Veldig bra, vi må fortsette å kjempe for bedre rettigheter!

Jeg er veldig glad jeg var der og hørte på Ensaf Haidar!

#FreeRaif #Amnesty #Humanrights #SaudiArabia #EnsafHaidar0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg