Så stopper en dame som jeg faktisk ikke har sett før utenfor og spør: “Du, unnskyld men er ikke du hun som skriver om epilepsi”?

Godt nytt år med litt for ærlige bilder 😉 

Og følelsen av litt godt nytt år kom når jeg var på butikken i dag, jeg hadde busset meg opp og fylt opp sekk og miljøbag og kava meg ut for å rekke buss nr tre hjem igjen. Så stopper en dame som jeg faktisk ikke har sett før utenfor og spør: “Du, unnskyld men er ikke du hun som skriver om epilepsi”? Og jeg ble litt fortumlet for jeg var ikke i det modusen i det hele tatt bortsett fra idiotrbbein som dundret mot tung ryggsekk, men jeg sa joa det er jeg som innimellom skriver om det. Og hun sier: “Du, tusen takk! Pga at du deler om dette så tør endelig sønnen min å snakke om at han har epilepsi og det er et stort steg for han” og så forsvant hun og jeg ble stående litt forundret igjen, før jeg skjønte at jeg måtte haltehoppe til bussen hvor jeg traff to gamle damer som var enig om hvor mye bedre alt var før i tiden.. Jeg må jo si da at jeg er ikke enig i det. Med tanke på at jeg blogger om epilepsi og det hjelper en gutt til å begynne å snakke om det og fjerne noe av skammen. For dessverre er det alt for mye skal knyttet til denne sykdommen enda og det er det ikke noe grunn til, men det sitter dypt hos mange og mange velger et liv innendørs hvor man kan ha anfall i fred og slippe oppmerksomheten og smerten som følger med at noen må skrape deg opp hvis du har hatt et anfall i offentligheten. Jeg er helt enig om at det er noe av det verste som finnes, men samtidig så finnes det mennesker som liker å hjelpe og når de hjelper og forteller om det så forsvinner også litt av tabuet, så på en rotete måte prøver jeg å si at vi må bare gi av oss selv og prøve å slutte å skamme oss..

Det er mye fordommer mot epilepsi, enda nå liksom og jeg trodde jo at nå vet vi vel bedre.. Men det er nok pga redsel og uvitenhet.. Det finnes 40 typer epilepsi anfall og jeg vet om kanskje 1/4 av de.. Men det mest kjente er GTK (det het Grand Mal før) og finner du et menneske som har det så:

1. ta tiden

2. Pass på hodet og rydd unna ting man kan skade seg på

3. Få unna nysgjerrige folk

4. Ring 1-1-3 hvis det trekker ut over 2 minutter for sikkerthetskyld

5. Skjerm gjerne vedkommende og IKKE putt noe i munnen eller prøv å hold hånden under anfallet.. Vi snakker uante styrker her.. 

Og som sagt, det finnes mange typer anfall og tror du at noen er gal fordi de klapper på en lyktestolpe eller snakker romskipsspråk så er det mulig det bare er et epileptisk anfall (selvopplevd begge tilfellene;) De heter foresten KPA anfall 😉 Abcenser er da man bare detter ut litt og stirrer i luften noen sekunder.. Kjempeslitsomt hvis man har 40 om dagen, men veldig kjent som unnskyldning hvis noen snakker om FRP eller noe annet kjedelig 😉

Jeg har også sånn kjemperykk mens jeg er bevisst og det er forvarsler for min del og mamma stakkars hadde ikke sett de før og spurte snurt om hvorfor i allverden jeg skremte vettet av henne med middagsbordet og jeg klarte ikke å stoppe og le og størsten min beordret meg til å ta medisiner 😉

Så himla vanskelig innimellom, en del komikk hvis man legger godvilja til og jeg synes at 2019 bør være året hvor vi hiver skamfølelsen til skogs og ikke går på leit etter den igjen. Lettere sagt enn gjort, jeg vet.. Men for virkelig å vise at jeg mener det skal jeg legge ut et bilde hvor jeg har hatt en natt uten søvn pga dustekne og idiotribbein og så sovne kl 06.00 og innen kl 12.00 rundet jeg tre KPA og etterhvert over til GTK….. Det var litt av en jævlig dag for å si det pent 😉 1.juledag denne julen:

Bildet er helt uten filter…….!

 

Ja, er ikke dette en slags heavy #PayItForward så vet ikke jeg 😉 Jeg er en bittelitensmule forfengelig nemlig… Og nå har jeg lagt ut to litt for ærlige hverdagsbilder.. Men kan det hjelpe noen, så er det jammen verdt det og bare tenk når dere grøsser av bildet, dere slipper å se dette hver morgen 😉

Babler meg bort igjen! Men godt nytt år med mer åpenhet, raushet, uten skam og tabuer 🙂

#Epilepsi #payitforward #detnytter #kpa #gkt #anfall 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg