“Så se her dere babes…” Mvh Stine på Bli Vakker, Herregud!

Temaet er i år er #EachForEqual International women’s day 2020 og det bør vi etterstrebe overalt og hele tiden!

Det er like morsomt hver gang jeg googler “Elitefeminist” og jeg dukker som noe av det første. Jeg er som sagt fortsatt usikker på hva en elitefeminist er, men jeg kan godt være det. Jeg har en datter og det er så viktig for meg at verden drar i riktig retning for hennes og alle jenter sin skyld. Vi er et av de beste landene i verden når det gjelder likestilling, men personlig tenker jeg at vi har igjen grunn til å bare legge oss i godstolen og ta alt for gitt, for vi har enda en vei å gå. Og ikke minst for våre medsøstre rundt om i verden som trenger vår stemme!

Vi har fortsatt ikke like regler innen idrett, hørte akkurat noe om at jenter skal ikke takles skikkelig på ishockeybanen, det ble igjen en diskusjon om stor hoppbakke.. Hva er greia, er vi svakere liksom, jeg tror at så lenge vi takler å føde barn så takler vi jammen meg alt annet også!

Meg, 12 timer etter første fødsel. Jeg følte jeg kunne erobre verden og samtidig ville jeg bare beskytte denne lille vakre skatten for alt vondt og jeg prøver enda, snart 16 år senere..

Jeg synes innimellom vi går litt bakover i utvikling. Bare se hva vi jente gjør med oss selv for å føle at vi er bra nok, det er falske vipper, pupper, rumper, botox, injeksjoner og serier våre unge ser på tv som er så kroppsfokusert at jeg synes det er vondt å se på. Dette er kun egne meninger og betraktninger. Jeg tror og tenker at vi må tørre å stå mer i oss selv og tenke at vi er bra nok i oss selv og ikke snakke nedsettende om oss selv og andre jenter. Vi må stå sammen om å nå mål og få våre ungdommer til å våge å være seg selv uten at de føler de må operere seg til noe som ikke er de selv. Vi som er gutteforeldre må ta samtalene med sønnene våre om hva som er greit og ikke greit. Min sønn er smålei av meg, men jeg skal snakke inn verdier så de sitter spikret. Nei er nei og du skal høre et ja før det er greit. Disse samtalene bør komme ofte i ungdomstiden. Samme som jeg sier at de selv har lov til å si nei når det ikke føles greit og at deres nei skal bli lyttet til. Og det er greit å si nei når som helst i en hver situasjon.

Jenter er ikke skapt for å tilfredstille andre, vi er like mye verdt og bør ha like mange rettigheter i hverdagen, i arbeidslivet og grunn overalt!

Synes denne bloggen er bra, selv om den er noen år gammel:

Marta Breen har skrevet dette:

https://martabreen.wordpress.com/2014/06/29/55-grunner-til-a-vaere-feminist/

Jeg har hatt en mormor som var ganske annerledes enn det jeg oppfattet som vanlig når jeg vokste opp og det ble normalen for meg. Jeg har også hatt en mamma som alltid har forventet at kvinner har like rettigheter som menn og sånn er vi oppdratt og det styrker oss. Jeg forventer at jeg har like mange rettigheter som kvinne, men har opplevd det annerledes. Jeg har opplevd at det er greit å ta seg til rette for på meg fordi jeg er jente. Jeg har opplevd å få høre at jeg fortjener å bli gjengvoldtatt fordi jeg har ytret meg i offentligheten. Jeg har opplevd å blir kalt hore og muslimhore fordi jeg hjelper mennesker på flukt. Og for fem år siden var dette rystende, nå er det dessverre nesten noe vi ikke reagerer på lenger og det er slettes ikke greit. Når jeg hører at ungdommer på 14-15 år må forvente å bli kalt hore for sånn er miljøet blitt og det er helt vanlig. Når skjedde dette? Hvordan kan vi forsvare dette. Jeg blir fortsatt skremt over hvordan enkelte uttaler seg i kommentarfeltene og hvor det er så lett å ty til vold og voldtekttrusler. Det er gjerne de samme som fnyser av kvinnesynet til muslimer, det er alltid litt interessant..

Vi har gått gjennom hashtaggene

#Jegharopplevd

#Metoo

#Jegvillebare snakkelitt 

Så lenge disse enda er et tema, så må vi si fra! 

 

Dette har en norsk kvinne skrevet i et kommentarfelt i går, 7.3.2020

“Feministene er den hvite manns aller verste fiende , som handler om at mennene skal
underkaste seg disse kvinnen lyster til en hver tid , der likeverden mellom kvinner og menn
er helt fraværende .
Likestilling har vel kommet kvinner så til de grader til gode også som der kvinner blir kvotert inn
i bedrifter, selv om en mann er ofte mye mer kvalifisert til den jobben der så alt for ofte også .
Så avskaff dele denne feminist – kvinnedagen som har ingenting for seg noe mer , som burde
handle om demonstrasjon utenfor islamske moskeer om støtte til sine muslimske medsøstre .”

Samme kvinnen skriver dette.

“Har aldri gått i slike tøvete feminist tog noen gang, sikkert på grunn av jeg er det totale motstykke til slike feminist – kvinner, som ikke ønsker å kue mannen .”
 • Dette er litt festlig, for dette er fra en høyreradikal blogg som ofte hater alt som ikke er norsk, men kvinnerettigheter er ikke viktig tydeligvis. Jeg nekter å linke til denne siden. Men et par minutter der inne bekreftet alt jeg mistenkte..
 • Når det gjelder kvinnesakskampen ut i verden har vi en enda større jobb å gjøre.

  • ca 33.000 barnebruder blir giftet bort daglig.
  • Enkelte land blir kvinnedagen feiret med å gi damene roser og en klapp på hodet
  • Kvinner blir utnyttet i kriger og utsatt for seksualisert vold. Det finner steder hvor samtlige kvinner har opplevd voldtekt
  • Jenter har ikke rett i utdannelse i enkelte steder og tenk på all kapasiteten vi går glipp av
  • Norge og Sveits ligger på topp over hvilke land som er best for kvinner å bo i
  • Jemen og Afghanstan er blandt de verste.
  • I India ser enkelte menn på voldtekt som helt naturlig hvis kvinner oppfører seg som de tenker er usømmelig
  • Kidnappingsbruder er vanlig i en del land i Asia. Hvor jenter blir kidnappet, ofte voldtatt og tvunget til ekteskap

  Dette bildet fra fra en utstilling på Avistegnerenes hus i mars 2016 som kunsteren Arifur Rahman lagde for å hedre sin mor som ble barnebrud i en alder av 12 år i Bangladesh.

  Samtidig får jeg denne i mailen fra “Bli vakker”

  Så se her dere babes… Denne mailen gjorde meg oppgitt… Herregud!

  Dagen er ikke for feire kvinner, den er for å etterstrebe et samfunn hvor vi er like mye verdt!

  https://www.internationalwomensday.com/Theme

  #IWD2020 #EachForEqual #Kvinnedagen2020

   

   

  0 kommentarer

   Legg igjen en kommentar

   Obligatoriske felt er merket med *

   Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
   Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
   Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

  Siste innlegg