Så lenge folk har opplevd og opplever så MÅ vi si fra..Regjeringen kan gjerne si fra høylytt #metoo

Jeg kjenner jeg er forbannet, trist og fortvilet. jeg skriver kun på det mine inntrykk og det jeg føler. Jeg føler at nesten hver dag så dukker det opp en ny sak av av maktmennesker som ha misbrukt sin posisjon på enn eller annen måte og til og med i et og to partier har de prøvd å verne om en person som de visste ville utnytte situasjoner og det gjorde han og hva sier det. Hvorfor sier ingen fra, hvorfor er folk så redd? Hvorfor? Vi har tre sterke kvinner i regjering, jeg føler ingen av de har sagt tydelig fra hva de mener om dette #MeToo hvorfor. Jonas Gahr Støre sto støtt i hele Giskesaken som for meg er ennå litt diffus, jeg føler jeg vet ingenting om hva som har skjedd der. Jeg har lest om saken og ser at det er mange varsler, men med en konkret og uansett så ble det her en konsekvens av handling .

https://www.vg.no/spesial/2018/giske-saken/

Vi har en ung høyreleder som hadde sex med en full 16 åring, vi har en FRP leder som i tunge tider synes det er innafor å sende hardporno bl.a til en 14 åring og invitere til trekantsex også da med en mindreåring, hvor er lederne som skal si at nei dette er faen ikke greit? Hvor er det? Som sagt, Støre har ikke vært noen tåkefyrste her, han har vært tydelig hele veien, at han stiller seg på varslernes side hvorpå statsministers sier: ? Dette er en veldig lei sak, både for Kristian og for Høyre. Det skal være sånn at vi oppfører oss ordentlig mot hverandre i Høyre………. Jeg tror hun mumlet noe etterpå om at det var jo litt verre enn hun hadde trodd og at hun beklagde, men igjen, jeg mangler tydelighet fra partiledere! Gå ut offentlig å ta avstand, si fra! Nei, dette er ikke greit. Vi vil ikke ha dette i partiet vårt, vi vil ikke se det. Ikke benytt makten du har.

https://www.nrk.no/norge/leirstein-foreslo-gruppesex-med-15-ar-gammel-partifelle-1.13861200

https://www.nrk.no/norge/aftenposten_-fylkeslag-satte-inn-tiltak-nar-kristian-tonning-riise-kom-pa-besok-1.13862241

Mange sier at jenter må bare si fra, gutter også, men når man blir utsatt for noe man overhodet ikke forventer så får man sjokk og klarer ikke å reagerer sånn som man selv ønsker. Og man blir skuffet over seg selv også. Dette gjør så vondt på så mange måter og det hjelper ikke at flere dømmer de.

Dette har tydelig skjedd i alle yrkesgrupper.. De dukker opp flere og flere saker, det har allerede rukket å laget skuespill/markering om dette både i Sverige og i Norge og ant flere land om dette. Og dette er bare om de som har valgt å si fra, tenk da alle som ikke tør å si fra…Og det er mange! 

#MeToo startet i oktober 2017 og har fått massive konsekvenser, til det bedre tenker jeg

https://no.wikipedia.org/wiki/Me_too

Jeg husker min første jobb som 13 åring alle de slibrige spørsmålene jeg fikk av sjefen min og jeg skjønte ikke at det var galt og det var høylytt latter på bakrommet både av kvinner og menn når jeg prøvde å svare på noe jeg egentlig ikke helt skjønte, men skjønte såpass at det var ekkelt. Husker også at jeg danser med noe jeg tror er en venn som plutselig klyper meg i skrittet og som sier, du vil dette like mye som meg, vi gå nå..Vi gikk ikke, men jeg reagerte ikke for jeg fikk sjokk, jeg forventet ikke dette. Jeg husker sykepleieren som skulle varme meg etter et anfall jeg hadde hatt og jeg hadde blitt liggende på gulvet lenge og blitt kald. Jeg trengte ikke å bli “varmet” opp mellom bena og på brystene. Dette var på et sykehus og jeg var full av medisiner, men klarte å dytte han bort til slutt..Men jeg sa aldri noe til noen av legene.. Hvorfor, jeg vet ikke? Det verste av alt jeg kunne fortsatt.. Jeg har delt før på #Jegharopplevd og det han hende at iom jeg har opplevd at hjernen min har tenkt at da må jeg bare finne meg i at det er ok at andre bare tar seg til rette. Det skjer ikke mer, nå er jeg klar på grenser tror jeg og føler jeg. Det er jeg vel helt til noe totalt uventet skjer, da vet jeg ikke hvordan kroppen reagerer..

http://epilepsi2509.blogg.no/1429210790_jegharopplevd_april_2.html

Uansett jeg er glad for at folk tør å snakke om hva de har opplevd, samtidig som jeg blir så sykt skuffa over mennesker med makt og andre forøvrig som misbruker og tar seg til rette på andre på andre, det er vondt å oppleve det. Jeg skulle ønske dere som utøver sånn hadde skjønt det….Og jeg skulle ønske flere ledere tar klarere avstand og sier at nok er nok og at dette vil få konsekvenser annet enn å bli ordfører å bli minister senere! 

Jeg føler vi er et forgangsland med tre sterke damer i front i regjering, men det hjelper for svarte ingenting når de ikke tør å stå opp for urett!

#Metoo #Politikk #Giske #UlfLeirstein #KristianTonning #Høyre #Venstre #FRP #Arbeiderpartiet #Jegharopplevd #Skuffa #Sifra 

 

 

5 kommentarer
  1. Vanskeligheter med å takle uforutsette hendelser er et symptom på aspergers syndrom, ifølge diagnosemanualen ICD-10. Bare sånn i tilfelle noen skulle lure på det…

  2. _Personlig_ er jeg enig med deg i at det er naturlig å reagere med sjokk når noe uforutsett skjer. Men ifølge ICD-10 er ikke dette normalt – det er derimot _i praksis_ ett av hovedkriteriene for å bli diagnostisert med Aspergers syndrom, som har medisinsk status som en _utviklingsforstyrrelse_ og juridisk status som en _funksjonshemming_. Hvorfor det er slik må du nesten spørre Pasientombudet om – jeg påpeker bare hvordan det faktisk fungerer.

  3. Skulle som deg ønske at flere reagerer ja, nå er det fremdeles varslerne som har størst sjanse for å bli frosset ut, ille

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg